• Senaste nytt

ARBETSUPPGIFTER

  • Övervakning av noshörningarna. På grund av det epidemiska tjuvskyttet så behöver djuren övervakas dygnet runt. Detta görs genom övervakningskameror och spårsökning. Denna arbetsuppgift pågår i skift så arbetstiderna kan variera, annars är den ordinarie arbetstiden mellan 09.00-13, 14.30-16.30. All data samlas sedan in och är väldigt viktig för att förstå djurets beteende, grupptillhörighet, var de befinner sig, eventuella skador och födslar. All information samlas sedan in efter varje skift och registreras i högkvarteret.
  • Underhåll av inhägnad. Det är av största vikt att inhägnaden är intakt och att strömmen från solpanelerna fungerar för att garantera noshörningarnas säkerhet. Stängselpatrullen har ansvar för att inga noshörningar lyckas komma utanför inhägnaden och att inga tjuvskyttar bryter sig in. Inhägnaden måste underhållas regelbundet och är ett ganska fysiskt arbete, så var beredd på att kavla upp.
  • Nattpatrull. De flesta tjuvskyttar försöker ta sig in nattetid. Våra dedikerade rangers patrullerar gränsen för skyddsområdet hela dygnet. Du kommer alltid att patrullera tillsammans med andra erfarna rangers.
  • Djurrehabilitering. Det finns ett anslutande rehabiliterings-center, främst för unga arter som blivit skadade eller föräldralösa på grund av tjuvskytte. Här vårdas djuren tills de är tillräckligt gamla eller friska för att släppas ut i det vilda igen Detta är en unik upplevelse och möjlighet att komma olika arter på armslängd avstånd. Du kommer bland annat att få mjölkmata, gå på promenader och städa deras burar.
  • Du kommer att bli involverad i åtminstone ett upplyftande samhällsprogram under din vistelse. Dessa uppgifter kan bestå av att undervisa i en skola, städa upp ett område utanför djurskyddsområdet och måla/bygga enkla byggnader för lokalbefolkningen

OBS! Tänk på att vara flexibel under din vistelse. Planer, scheman och rutiner kan ändras och gör det ständigt då det är levande varelser vi arbetar med och behoven för att säkerställa säkerheten och för att förutsättningarna ska vara så goda som möjligt för noshörningarna gör att arbetsuppgifterna kan skifta från dag till dag.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper till det här projektet förutom basal kunskap i det engelska språket, en bra attityd till dina volontärkollegor och personal samt en vilja att verkligen göra skillnad för den afrikanska noshörningen och alla andra arter du kommer i kontakt med.
I slutet av din volontärperiod så kommer du att få genomgå ett litet skriftligt test och därefter så kommer du att få ett certifikat som du kan ha nytta av i framtiden.

Kommentarer inaktiverade.