• Senaste nytt

PRESENTATION AV PROJEKTET

”Det börjar alltid med en resa”..

Under hösten 2012 så fick landofhope ett tips om ett barnhem i Kathmandu som grundats av en fantastisk kvinna utanför Malmö, Sofia Lindblom. Vänner, företag och andra sponsorer bidrar alla med en summa pengar varje månad och finansierar ett tiotal flickors logi och utbildning. Vår resa till Nepal var redan bokad, och vi frågade därför om vi kunde bidra på något sätt. Ödmjukt tackade hon för initiativet, men avböjde med motiveringen att flickorna hade allt de behövde. Men hon tipsade om en annan skola i centrala Kathmandu som var i större behov av hjälp. Sagt och gjort, en insamling senare från vänner och företag så drog vi iväg med fyrtio kilo skolmaterial, datorer, pengar till bland annat en vattentank och en musikanläggning för teater och musikundervisning.

Sedan dess har vårt samarbete fortsatt och nu har skolan möjlighet till både dataundervisning och rent vatten.

På skolan finns barn från fyra år upp till sexton år. Här finns även tio stycken föräldralösa barn som bor permanent, och som har plockats upp direkt från gatan eller av släktingar som inte har någon möjlighet att försörja dem. Skolans rektor, Rabin Jirel är en fantastisk människa och en eldsjäl för sin skola och sitt land. När skolan öppnade 1995, så hyste den femton elever. Nu får över 300 barn och ungdomar sin utbildning här.

Viktigt att notera vår policy när det gäller barnhem och skolverksamhet. Vi låter inte våra resenärer arbeta på barnhem. Du kommer med andra ord inte arbeta bland de mindre barnen. Vi har också satt en minimumgräns på 8 veckor för de som vill volontärarbeta på skola. Detta gör vi för att öka kvaliteten på undervisningen och för att minska på omsättningen bland personalen. Se information och bifogad studie på första sidan.

 

Kommentarer inaktiverade.