• Senaste nytt

EN DAG PÅ PROJEKTET

Du börjar oftast jobba kl 08.00 på morgonen och slutar mellan 14-15 på eftermiddagen, mån-fre. Helgerna är lediga för volontärer men eleverna går i skolan även på lördagar. Din dag kan bestå av undervisning, framförallt i engelska och datakunskap. Undervisning är inte obligatoriskt men uppskattas mycket av både lärarna och eleverna. Du kommer att bistå lärarna med exempelvis rättning av uppgifter och planering av verksamheten. I början kan det kännas skönt att bara hjälpa till och finnas till hands i klassrummet innan du känner dig redo att undervisa själv. Rabin, som är skolans rektor och en mycket varm och godhjärtad person, kommer ge dig mycket frihet och du kommer aldrig att tvingas till något du inte känner dig trygg med.

Skolan bedriver ganska ofta temadagar under läsåret och vill man så får man gärna planera en egen temadag där du har möjlighet att visa upp din egen kultur.

När du är ledig

Nepal är med sin storslagna natur ett mecka för äventyrare.  En vandring i det sagolika Himalaya är ett minne för livet och som vi verkligen rekommenderar efter eller under din volontärperiod. Men här finns även fantastiska möjligheter till både Safaris, mountainbiking och rafting. Ta gärna en titt på våra fantastiska äventyrsresor under Nepalfliken.

Kathmandu är för övrigt ett äventyr i sig med sina färger, dofter, tempel och vibrerande puls.

Nepals huvudstad är en mytisk plats som fascinerat handelsresande, författare, musiker, poeter och sökare i hundratals år.  Staden är urgammal och bildades på 800-talet men öppnades inte för västerlänningar förrän på 1950-talet. Staden är ett myller av gränder, tiggare, rickshaws, tempel, handelsmän..och nu på senare år även västerländska turister. Den nya världen trycker på med sina influenser men än så länge kan du uppleva atmosfären från en svunnen tid. Rökelsedoften hänger i luften vart än dina ben bär dig och de färgglada böneflaggorna utgör en naturlig del av stadsbilden.

Besök Durbarplatsen med det kungliga palatset Hanuman Dhoka,

vandra upp för de otaliga trappstegen i sällskap av hundratals apor längs Swayambhunath, Kathmandus äldsta stupa,  upplev den religiösa atmosfären i Kumaritemplet, de levande gudarnas tempel, eller bara ta en kopp te på en takterass och dröm dig bort till bergen långt där borta i norr.

Kommentarer inaktiverade.