• Senaste nytt

EN DAG PÅ PROJEKTET

Dina arbetsdagar är mellan måndag till fredag och arbetstiderna kan variera men är oftast mellan 7.30-11.30, sedan väntar ett långt lunchbreak för att den värsta värmen ska lägga sig och sedan jobbar vi igen mellan 14-17.00. På lördag förmiddag så åker du tillbaka till baslägret och stannar där till måndag förmiddag. Du spenderar med andra ord alla dessa dagar ute i den vilda bushen.

Den första volontärveckan består alltid av bygge av de viktiga inhägnaderna som ska hindra elefanterna från att förstöra vattenpumpar, dammar eller vindkraftverk. Det är ganska fysiskt krävande, framförallt i den krävande värmen, men med god vilja och beslutsamhet så kommer du att klara det. Tanken på syftet och den spektakulära omgivningen brukar göra att man får extra krafter. Den första veckan är också viktig för att svetsa samman gruppen eftersom förmågan att samarbeta är avgörande för hur bra resultatet och upplevelsen blir. På lördagen så återvänder vi till vårt basläger och trädhus! Andra veckan spenderar vi tillsammans med elefantpatrullerna för att samla in och registrera data, exempelvis var de befinner sig, hur många de är i respektive flock, om det har tillkommit några nya och annan relevant information som sedan skickas till de namibiska myndigheterna. Under patrullveckan så kommer du att bo på olika platser, men alltid under bar himmel, och du återvänder tillbaka till baslägret på torsdag kväll. Om man spenderar fler än två veckor så är detta ett rullande schema men med ett annat fokus varje patrullvecka och som gör att du kommer få se nya elefanter, platser och vyer av fantastiska Damaraland.

När du är ledig

Omgivningarna runt baslägret är väldigt vackra och väl värda en upptäcksfärd. På söndagar så har du möjlighet att följa med personalen till byn Uis, där det finns en liten supermarket, en lodge där det finns internetuppkoppling, en swimmingpool och en enkel restaurang. Observera att det inte finns någon internet eller mobiltäckning i lägret eller ute i bushen. På söndagkvällarna så har vi alltid en samling där vi går igenom veckans upplägg och uppgifter, vilka elefanter som vi ska spåra, och specifik säkerhetsinformation.

Kommentarer inaktiverade.