• Senaste nytt

BOENDE & MAT

Första dagen så kommer du att bo på ett hotell i kuststaden Swakopmund. Vår volontärkoordinator på plats i Namibia kommer att hämta dig i Windhoek eller Walvis Bay. Där samlas vi för ett kort informationsmöte på söndagen innan vi åker vidare till vårt basläger dagen därpå. Observera att boendet på hotellet ej är inkluderat i priset då det måste betalas på plats. Kostnaden är ca 110 kr/natt.

Baslägret ligger beläget knappt 4 timmar med bil från Swakopmund och där kommer vi att ha en fullständig säkerhetsgenomgång och en mer detaljerad genomgång av projektet. I baslägret så bor vi i ett trädhus, och redan här så börjar man inse vilken extraordinär upplevelse det här volontäräventyret är! Huset är byggt på en stor plattform i ett Anaträd och längs marken så finns det två dammar som är ett populärt vattenhål för elefanterna och som gör att du kommer få en fin utsikt över dessa mäktiga djur! Här finns också både varm dusch och toalett.

Dagen därpå (tisdag), så packar vi ihop vår utrustning och beger oss ut i bushen!

När vi arbetar ute på ökensavannen så bor och sover vi alltid under bar himmel, en mäktig upplevelse som ni kommer att minnas resten av ert liv! Vi tar med sovsäck (egen) och liggunderlag, sen är det bara att njuta av den vilda och väldigt spektakulära naturen.

Tre mål mat (frukost, lunch och middag) ingår alla dagar i veckan och den är oftast västerländsk med gröt, smörgåsar och kaffe eller te till frukost, smörgåsar och frukt till lunch och en rejäl middag på kvällen som kan bestå grillad kyckling, lamm, thaigryta eller spagetti bolognese. På lördagen så brukar vi fira med äppelkaka! Tänk på att du är ute i det vilda, så det kommer inte finnas möjlighet till inköp förrän på söndagen då man kan följa med personalen till den närliggande byn Uis och handla.

 

Kommentarer inaktiverade.