• Senaste nytt

PRESENTATION AV PROJEKTET

Det här projektet är beläget på ön Nusa Penida, som ligger 45 minuters båtfärd sydost om Bali. Nusa Penida är något torrare än sin granne i öster. Den är också betydligt mindre exploaterad med färre turister och hotell. Den är inte mindre vacker för det, men mer vild och oförstörd. Två minuters promenad från ert boende så breder sig en gyllene sandstrand ut sig, med en fantastisk utsikt över Balis östkust.

Projektet är relativt nystartat, men syftet med det är att öka sköldpaddspopulationen på Nusa Penida samt att undervisa barnen på den lokala skolan i framförallt engelska och öka deras medvetande om artens betydelse i ekosystemet.

Situationen för havssköldpaddorna är kritisk. De senaste åren så har populationen minskat med 80 % och den lever på randen av utrotning. En av de främsta anledningarna är den utökade nätfångsten i fiskeindustrin där sköldpaddor i hundratusentals fastnar och dör varje år.

Andra starkt bidragande orsaker är plastskräp som flyter runt i haven och som den misstar som föda, nybygge och exploatering längs kuststräckorna, och inte minst, den utbredda och illegala försäljningen av både sköldpaddan och dess ägg.

I åratal så har detta varit den främsta och ibland enda försörjningen för människorna i det här området, liksom i många andra delar av världen.

Vi på landofhope är övertygade om att enda sättet att rädda dessa arter är att integrera de som lever här i projektet, istället för att ta ifrån deras försörjning.

Kommentarer inaktiverade.