• Senaste nytt

BOENDE & MAT

Du kommer att bo i enkla men rustika volontärhus, två minuters promenad från sköldpaddsprojektet. De flesta rum har fyra bäddar som man delar med andra volontärer. Alla hus har gemensam toalett/dusch och kök. Det finns även möjlighet till eget boende, för en extra kostnad.

Wifi finns tillgängligt i alla volontärhus.

Det serveras alltid tre mål mellan måndag och fredag. Frukost, lunch och middag. Under helgerna så ingår frukost och middag.

En vanlig frukost består av pannkakor, bröd och frukt. Lunch och middagar består oftast av typisk indonesisk mat där ris, grönsaker och någon typ av kött är basen i de flesta rätter. Pasta är också vanligt.

Den indonesiska maten är precis som i de flesta sydostasiatiska länder, ofta baserad på just ris och grönsaker. För många västerlänningar så upplevs den som ganska kryddstark. Kyckling och fisk är oftast den huvudsakliga proteinkällan, griskött är av religiösa skäl mer ovanligt.

Stekt ris (nasi goreng) och stekta nudlar (mie goreng), äts dagligen av befolkningen, och kan fås överallt.

Frukter finns i mängder efter säsong, och den mest beryktade är den stora taggiga Durianfrukten. Den sägs ”göra något med människor”,(hmm).. och är förbjuden på hotell och flygplan på grund av den skarpa karakteristiska lukten. Bör provas, men se upp, man riskerar att bli beroende.

Restaurangutbudet går inte att jämföra med Bali och Ubud men det finns några bra restauranger på ön som serverar både västerländsk och lokal mat.

Kommentarer inaktiverade.