• Senaste nytt

PRESENTATION AV PROJEKTET

Har du ett brinnande intresse för djurvård och djurrättsfrågor? Har du drömt om att få uppleva det mytomspunna och legendariska Amazonas på riktigt? Då är detta ett projekt som passar dig perfekt.

Det här djurvårdsprojektet är beläget centralt i Ecuador, i den västra delen av Pastaza-provinsen, porten till det väldiga Amazonas, och en knapp halvtimmes bilresa från staden Puyo. Detta är Kitchwa-territorium, ett av Ecuadors ursprungsfolk. De som arbetar och ansvarar för Wildlife rescue center är just från Kitchwa-stammen, och du kommer under dina veckor på projektet att bekanta dig med deras egna unika seder och bruk.

Ecuador är ett av världens rikaste och viktigaste områden när det gäller biologisk mångfald. Här existerar en flora och fauna som är svårslagen. Landets östra del täcks av ett 80 000 kvadratmeter stort regnskogsområde som ingår i det gigantiska Amazonas-bäckenet och rymmer över tjugotusen olika växter och djurarter. Ett biologiskt paradis och en edens lustgård för en naturälskare. Här lever bland annat olika aparter, kattdjur, parakiter, sköldpaddor, reptiler, otaliga fågelarter och miljontals insekter. Dessvärre så lockar alla dessa säregna och unika djurarter också till sig människor som av ekonomiska intresse har gjort en marknad av att fånga in och sedan sälja dessa oskyldiga varelser på den allt mer växande svarta marknaden. Varje år så fångas tusentals djur in och säljs vidare till djurparker och zoo, till privatpersoner som husdjur, eller så får dem sätta livet till för att användas som päls eller inom alternativ medicin.

Vårt djurprojekt startade 2008 och är en oas för dessa djur, de kommer oftast hit svårt misskötta, undernärda, infekterade av parasiter eller skadade från fällor som läggs ut i regnskogen. På grund av dessa omständigheter så dör dessvärre en fjärdedel på vägen till centrat, och hälften som når hit har inte förmågan att överleva på egen hand i det vilda. En fjärdedel av de djur som räddas från fångenskap lyckas rehabilitera så pass väl att de till slut återinförs till deras naturliga miljö, Amazonas regnskog.

Eftersom projektet inte får något statligt finansiellt stöd från Ecuador så är Wildlife rescue center beroende av extern hjälp, och majoriteten av deras inkomster kommer från volontärer.

Förutom det finansiella stöd som du bidrar med så kommer du att vara en ovärderlig hjälp i ditt arbete, där du på nära håll får möjligheten att hjälpa Amazonas hotade djurarter ut i det fria igen.

Kommentarer inaktiverade.