• Senaste nytt

BOENDE & MAT

När du anländer till Ecuador så kommer du att bo hos en värdfamilj i Quito de första två dagarna innan du fortsätter till ditt volontär-projekt. Läs mer om detta under ”hur tar jag mig dit?”.  Boendet är givetvis inkluderat i din resa.

När du väl är på plats så kommer att vakna upp under trädkronorna och till det magiska ljudet av regnskogens alla kakafonier tillsammans med andra volontärer som kommer från alla delar av världen, i ett eget volontärhus. I byggnaden så finns det delade badrum med dusch, toalett och rinnande vatten.

När man behöver tvätta så kan du lämna in dina kläder på en tvättservice i Puyo för en billig peng.

Frukost, lunch och middag ingår alla vardagar i veckan under din volontärperiod. Under helgerna så kan du antingen åka in till Puyo och äta eller så köper du din egen mat och tillagar på centrat.

Maten är lokal med mycket fokus på frukt, grönsaker och kött.

Om du har några specifika önskemål angående maten (vegetarian mm) så är det bra om du informerar oss på landofhope innan så vi kan vidarebefordra till vår koordinator på projektet.

 

  • EN DAG PÅ PROJEKTET

Dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på behov (se arbetsuppgifter). En vanlig dag så kommer du att börja med frukost runt 7.00, sen jobbar du mellan 8 och 12, lunch mellan 12-13, och jobbar sen fram till 16 ungefär. Du jobbar mellan måndag och fredag och är alltid ledig under helgerna.

När du är ledig

Detta är Amazonas! Det här mytomspunna djungel och regnskogs-området erbjuder allt som en äventyrslysten naturälskare kan tänka sig. Vandra in i den eviga grönskan längs några av de djungelstigar som finns från centrat, upptäck undersköna vattenfall som dånar ner från dalgångarna, simma i den närliggande floden, eller varför inte uppleva den från en forsränningsflotte och känn kraften från de vilda forsarna. Det finns också möjlighet att besöka någon av Ecuadors urbefolkning inne i Amazonas djungel. Detta är oftast en oförglömlig upplevelse som vi på landofhope rekommenderar varmt.

Och om du någon gång under din volontärperiod känner ett behov av lite civilisation, så ligger staden Puyo, porten till regnskogen, med sina 25000 invånare enbart 30 minuter från vårt center. Här finns bland annat affärer, matbutiker och tillgång till internet.

 

Kommentarer inaktiverade.