• Senaste nytt

PRESENTATION AV SPRÅKURSEN

”Lär dig språket, lev kulturen”

Om du verkligen vill få ut maximalt av din vistelse i Costa Rica och/eller i något av de andra länderna i Centralamerika så rekommenderar vi verkligen att du lär dig språket. Landofhope erbjuder språkresor av högsta kvalitet på två platser i Costa Rica, Playa Samara och Hereida. Samara är kanske hela Centralamerikas mest attraktiva strand men som på grund av sitt relativt otillgängliga läge längst ut på den nordvästra Stillahavskusten ändå lyckats behålla sin autentiska charm och betagande skönhet. Läs spanska på förmiddagen och sola, surfa eller bara njut av den avslappnade och livsbejakande atmosfär som Playa Samara erbjuder resten av dagen. Det gör ju ingenting att skolans campus är belägen mitt på den 5 kilometer långa och helt underbara stranden!

Om du föredrar att istället studera i stadsmiljö, så är Hereida den perfekta platsen. Staden befinner sig enbart 11 km från huvudstaden San Jose, men är distinkt annorlunda med sin ungdomliga prägel där studenter hänger vid stadens otaliga cafeer och barer alla tider på dygnet. Tröttnar man på stadslivet så finns de svala bergen och Braulio Carillo nationalpark med sin förtrollande regnskog och den tretusen meter höga inaktiva vulkanen Barva runt hörnet där du kan vandra eller bara koppla av.

Har du svårt att välja? Välj båda. Studera någon eller några veckor på det ena stället och avsluta vid det andra. Vi erbjuder en unik paketlösning som passar just för dig.

Även själva språkkurserna är individuellt utformade för att det ska passa dina behov. Skolan erbjuder allt från tvåveckors nybörjarkurser till mer avancerade utbildningar som sträcker sig över flera månader.

Lärarna är alla universitetsutbildade och försäkrar dig en högklassig utbildning. Skolan är ett av dem mest ansedda i hela Costa Rica med studenter från hela världen.

 

KOMBINERA SPRÅKKURS OCH VOLONTÄRARBETE

Många av våra volontärprojekt kräver åtminstone grundläggande språkkunskaper i spanska. Alla projekten har lokal anknytning där en stor andel av personalen kommer från landsbygden och närområdet. Deras kunskaper i det engelska språket är i många fall bristfälliga. Därför är det väsentligt att man förstår åtminstone enkla instruktioner på spanska, både för att din egen skull men även för att kvaliteten på projekten ska fortsätta att bibehålla sin höga standard.

Om du inte har läst spanska tidigare så rekommenderar vi på landofhope att man börjar med minst två veckors språkkurs på någon av våra campus i Samara eller Hereida.

Vi skräddarsyr ett upplägg som passar just för dig!

Du kan kombinera din språkkurs med din volontärperiod, både geografiskt och tidsmässigt. Det innebär exempelvis att du kan läsa spanska på båda våra campus med en volontärperiod eller rundresa i landet där i mellan för att i en naturlig miljö utanför skolbänken träna på det nya språket.

Berätta om dina önskemål så presenterar vi lösningen!

 

SAMARA

Playa Samara är beläget centralt längs Osa Peninsulas Stillahavs-kust och en juvel på alla tänkbara sätt! Det tropiska paradis ligger inbäddat i en halvcirkelformad oas med en 5 kilometer lång palmprydd strand som när det är ebb, känns som att du har den för dig själv. Och faktum är att inte ens när vattnet kryper upp under flod så kommer den aldrig kännas trång. På något märkligt sätt så har den under åren lyckats behålla en känsla av genuinitet utan att exploateras i sönder. Visst finns det hotell, barer och restauranger med alla faciliteter man behöver, ATM, sjukhus, apotek, affär, gym mm, men bykänslan är fortfarande intakt. Och skulle du vilja vara helt för dig själv så kan du hyra en kayak och paddla ut till den obebodda ön Isla Chora som ligger bara ett par hundra meter ut från stranden.

Det finns goda skäl till att Playa Samara nyligen blev utsedd till den näst bästa stranden i hela Centralamerika.

Samara har också vunnit det prestigefyllda priset ”Blue flag” som tilldelas varje år till samhälle och stränder med det renaste vattnet och bäst miljöarbete.

Själva studiemiljön är också ganska svårslagen med skolans campus belägen precis vid stranden.

Det här är verkligen en plats för både sinnet och själen!

HEREIDA

Hereida är en vibrerande och autentisk stad som ligger centralt i landet inklämt mellan bergen och enbart ett stenkast (11 km) från huvudstaden San Jose. ”Blommornas stad” som den kallas, är en av landets mest attraktiva städer när det kommer till estetisk skönhet och är full av vackra koloniala byggnader. Gatorna svämmar över av trendiga cafeèr, barer och gröna parker. Dans, musik och sport, här finns något för alla! Tröttnar man på stadslivet så finns de svala bergen och Braulio Carillo nationalpark med sin förtrollande regnskog och den tretusen meter höga inaktiva vulkanen Barva runt hörnet där du kan vandra eller bara koppla av.

 

Kommentarer inaktiverade.