• Senaste nytt

PRESENTATION AV VOLONTÄRPROJEKTET

Det här väl utbyggda och viktiga volontärprojektet är lokaliserat vid Playa Camaronal, en vild men underbar strandremsa längs Stillahavs-kusten, 10 km söder om Samara, i landets nordvästra hörn.

Den här platsen är unik så tillvida att fyra av världens sju olika arter av havssköldpaddor lever här. Sydlig bastardsköldpadda, Svart/Soppsköldpadda, Karettsköldpadda och Havslädersköldpadda existerar alla på denna 3 kilometer långa kuststräcka.

Situationen för arterna är dock kritisk. De senaste åren så har populationen minskat med 80 % och de lever alla på randen av utrotning. En av de främsta anledningarna är den utökade nätfångsten i fiskeindustrin där sköldpaddor i hundratusentals fastnar och dör varje år.

Andra starkt bidragande orsaker är plastskräp som flyter runt i haven och som den misstar som föda, nybygge och exploatering längs kuststräckorna, och inte minst, den utbredda och illegala försäljningen av både sköldpaddan och dess ägg.

I åratal så har detta varit den främsta och ibland enda försörjningen för människorna i det här området, liksom i många andra delar av världen.

Vi på landofhope är övertygade om att nyckeln till en fortsatt framtid för arternas fortlevnad är att integrera de som lever och bor i området, i själva projektet, istället för att ta ifrån deras naturliga försörjning. Genom finansiering, främst från volontärer, så har projektet anställt ett flertal personer från samhället som nu jobbar aktivt och får sin försörjning genom artens fortlevnad istället för dess motsats.

Kommentarer inaktiverade.