• Senaste nytt

ARBETSUPPGIFTER

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att vara lokaliserade på stranden. Det är där sköldpaddorna bygger sina bon och lägger sina ägg.

  • Viktiga uppgifter består i att räkna spåren på stranden från havssköldpaddorna när de kryper upp från havet för att se om dem blir fler. Nya bon kamoufleras för att hindra plundring.
  • Märkning av sköldpaddorna för att identifiera honorna och bestämma både art och livslängd. Märkning sker med två taggar, en på varje framfena.
  • Insamling av data, antalet bon och ägg på stranden, vilka zoner de befinner sig i, storlek och skick på sköldpaddorna, och eventuella beteendeförändringar, främst i förhållande till månens cykel.
  • Eftersom sköldpaddorna lämnar tydliga spår efter sig när de vandrar upp från vattnet, så är det lätt för plundrare att söka upp deras bon och ta de deras ägg. En avgörande uppgift blir därför att söka upp bona, gräva upp äggen och placera dem på andra ställen på stranden.
  • Städa stranden från skräp som kan skada sköldpaddorna.
  • Hjälpa till med matlagning och andra hushållssysslor under vissa dagar.

 

Var beredd på att en del av din arbetstid kommer att vara under nattetid.  Gör dig redo för ett tufft men fantastiskt roligt och betydelsefullt arbete för en art som lever på marginalen av sin existens!

Är du veterinärstudent så är det här projektet en ypperlig möjlighet att kombinera praktik och insyn i en annan kultur.

Förkunskaper

Observera också att det krävs åtminstone basala kunskaper i spanska innan du påbörjar det här projektet. Personalen behärskar inte alltid engelska så bra, och för att du ska förstå grundläggande instruktioner så är det viktigt med åtminstone grundläggande språkkunskaper. Om du inte läst spanska tidigare så rekommenderar vi att du inleder din resa med minst två veckors spanska-undervisning på vår skola och samarbetspartner i Samara eller Hereida. Se information om skolan under vår Costa Rica-flik.

Kommentarer inaktiverade.