• Senaste nytt

EN DAG PÅ PROJEKTET

Dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på behov och säsong. I normala fall så har du ett sexdagarsschema. Du kommer alltid ha minst en dag ledigt i veckan. En av dagarna så brukar alla volontärerna göra någon utflykt tillsammans, så i praktiken jobbar du fem dagar i veckan.

En vanlig dag så kommer du att börja med frukost runt 7.30, sen jobbar du mellan 9 och 12, lunch mellan 12-13, och jobbar sen fram till 16 ungefär.

Men var beredd på flexibilitet, det kommer finnas dagar då du jobbar kortare men också längre. Man får även räkna med en arbetsnatt i veckan. Dagen efter så är du dock antingen helt ledig, eller så börjar du tidigast på eftermiddagen.

När du är ledig

Det är onekligen i en fantastisk och helt unik miljö du kommer att leva. Med den täta djungeln och regnskogen som närmsta granne så finns det exempelvis otaliga vandringsmöjligheter du kan göra på egen hand för att utforska omgivningen. Kustleden söderut kan verkligen rekommenderas, med eller utan hundar! Stranden är belägen knappt en timmes promenad från lägret, en halvtimme med cyklar som finns att låna i lägret.

En guidad tur till näriggande och legendariska Corcovado nationalpark är nästan ett måste. Här kommer du bland annat att få se tapirer, otaliga aparter, krokodiler, exotiska fåglar, reptiler och en flora som är bland det mest imponerande på hela vår jord. Även jaguaren håller till här, men det är inte sannolikt att du får se det extremt skygga djuret.

Och vill du inte göra något av ovanstående så kan man bara slappa i en hängmatta eller spela volleyboll med de andra volontärerna.

 

Kommentarer inaktiverade.