• Senaste nytt

ARBETSUPPGIFTER

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att vara lokaliserade på stranden. Det är där sköldpaddorna bygger sina bon och lägger sina ägg.

Viktiga uppgifter består i att räkna spåren på stranden från havssköldpaddorna när de kryper upp från havet för att se om dem blir fler. Nya bon kamoufleras för att hindra plundring.

Märkning av sköldpaddorna för att identifiera honorna och bestämma både art och livslängd. Märkning sker med två taggar, en på varje framfena.

Insamling av data, antalet bon och ägg på stranden, vilka zoner de befinner sig i, storlek och skick på sköldpaddorna, och eventuella beteendeförändringar, främst i förhållande till månens cykel.

Eftersom sköldpaddorna lämnar tydliga spår efter sig när de vandrar upp från vattnet, så är det lätt för plundrare att söka upp deras bon och ta de deras ägg. En avgörande uppgift blir därför att söka upp bona, gräva upp äggen och placera dem på andra ställen på stranden.

Observera att en del av din arbetstid är nattetid, och säsongen varar under Costa Ricas regnsäsong där väderförhållandena emellanåt kan vara extrema. Inga förkunskaper krävs för att jobba med projektet, men gör dig beredd på ett tufft men väldigt betydelsefullt och roligt arbete för en art som lever på marginalen av sin existens!

Kommentarer inaktiverade.