• Senaste nytt

NÄR DU ÄR LEDIG

Samara

Playa Samara är som nämnts tidigare en av de bästa stränderna i hela Centralamerika och bjuder in till alla former av vattensport. Vågorna är något lugnare än på andra delar av Stillahavskusten och är därför betydligt badvänligare och helt perfekt för de som vill lära sig att surfa. Här finns ett flertal surfingskolor alldeles bredvid campus som erbjuder allt från nybörjarkurser till mer avancerade lektioner. Men en varning bör utfärdas! När man väl fått grepp om det, så är det kraftigt beroendeframkallande!

Snorkling, dykning, rafting och kayakpaddling är andra vattenaktiviteter som finns att tillgå.

Om du gillar att vandra så finns det härliga leder som startar strax utanför byn och som snirklar sig igenom så kallad ”tropisk torrskog”, motsatsen till regnskog, där du bland annat kommer att få se olika aparter, papegojor och andra exotiska djur.

Trots att det är ett litet samhälle så finns det många barer, restauranger och ett par diskotek när du känner för att skaka loss.

Hereida

Hereida är en vibrerande vacker och autentisk stad som ligger centralt i landet inklämt mellan bergen och enbart ett stenkast (11 km) från huvudstaden San Jose. ”Blommornas stad” som den kallas, är kanske landets mest attraktiva stad när det kommer till estetisk skönhet. Gatorna svämmar över av trendiga cafeèr, gröna parker och koloniala byggnader. Dans, musik och sport, här finns något för alla! Tröttnar man på stadslivet så finns de svala bergen och Braulio Carillo nationalpark med sin förtrollande regnskog och den tretusen meter höga inaktiva vulkanen Barva runt hörnet där du kan vandra eller bara koppla av.

 

Kommentarer inaktiverade.