• Senaste nytt

PRESENTATION AV PROJEKTET

Manuel Antonio nationalpark grundades 1972 och är Costa Ricas till ytan minsta nationalpark. Parken ligger centralt belägen längs landets Stilla havskust och är trots storleken en av hela Centralamerikas mest besökta parker med 150 000 besökare årligen.
Det finns goda skäl till detta!
Om du letar efter ett naturparadis så kan Manuel Antonio mycket väl vara den platsen du är ute efter. Med gyllene paradisstränder, vilda forsar som stormar ner för de låglänta bergen, och en magnifik, tropisk regnskog som kryllar av de mest exotiska djur man kan tänka sig så är den här lilla juvelen en verklig påminnelse om att naturen trots allt är överlägsen allt vi människor har skapat.
Det är i den här magiska miljön som en gång i tiden hotades av att jämnas med marken för att bygga turistanläggningar, som du kommer att leva och arbeta i. Och du kommer vara en viktig del i att den även i framtiden kommer att bevaras. Projektet arbetar kontinuerligt med att studera och kontrollera nationalparkens rika djurliv och att bevara den vilda fauna som existerar. Apor, sengångare, krokodiler, reptiler, papegojor är bara några exempel på de arter som du kommer att komma i kontakt med i ditt dagliga arbete. Projektet arbetar också med guidade turer för besökarna och underhåll av parkens infrastruktur (leder och vägar) som är en viktig del för tillgängligheten till turisterna som i sin tur är en stark ekonomisk faktor när det gäller parkens fortsatta existens.

Kommentarer inaktiverade.