• Senaste nytt

PRESENTATION AV PROJEKTET

”Osa Peninsula är den biologiskt mest intensiva platsen på jorden i termer av biologisk mångfald”. Detta är National Geographics egna ord om halvön som ligger belägen i landets sydvästra hörn.

Projektet är beläget i Agujitas, ett litet kustsamhälle vid Drake bay, halvöns västra kust. Det är här du kommer att leva och bo under din volontärperiod.

Och låt oss göra en sak klar redan nu, det här är äkta vildmark!

Bara att ta sig hit är ett äventyr i sig, där du först får uppleva halva landet från en buss för att därefter byta till en båt som tar dig in i den täta djungeln.  När du väl är på plats så kommer du få all information du behöver i ditt arbete för att främja och bevara den unika men ömtåliga naturen på Osa Peninsula.

Vi på Landofhope är övertygade om att utbildning och kunskap är det främsta verktyget för att bevara vår natur, oavsett var på jorden man befinner sig. Att undervisa är ett kraftfullt verktyg om hur man kan visa respekt mot naturen och hur man kan ändra sina vanor som skadar den miljön man lever och verkar i.

Projektet som startade 2003 har ett nära samarbete med flera samhällen och skolor i deras närområde. Osa Peninsula har länge varit hotat av förödande exploatering med bland annat okontrollerad skövling av regnskogen. Ett av målen med projektet är att sprida information till främst barnen om konsekvenserna av denna utveckling och vilka verktyg som finns för att skydda miljön. Undervisning och besök på skolor samt organisera olika temadagar för att uppmärksamma miljöfrågor kommer att vara en viktig del av ditt volontärarbete. Projektet bidrar även med praktiska sysslor som att städa upp på stränder och i byarna, samt utveckla allmänna ytor (skolor, parker, torg) till mer miljövänliga platser.

Kommentarer inaktiverade.