• Senaste nytt

PRESENTATION AV PROJEKTET

Det här inspirerande icke vinstdrivande djurvårdsprojektet är lokaliserat uppe i det centrala höglandet, ett bergsområde som går under namnet San Rafael de Hereida, en timme norr om San Jose och 25 min med buss från Hereida.

Costa Ricas djurliv är främst känt för sina spektakulära och exotiska arter, men det finns också andra djur som är mer bekanta för oss här hemma. Tusentals hemlösa hundar och katter rör sig, främst i landets städer och turistorter, i en desperat jakt efter föda. De är ofta kraftigt utmärglade, drabbade av parasiter och lider av infekterade sår som de har åsamkat sig från glasbitar och andra vassa föremål som ligger och skräpar bland sophögar och som djuren söker sig till för att hitta något ätbart.

Projektets högkvarter är ett 14000 kvm stort område som inkluderar en veterinärklinik med utbildad personal, en handfull lokalt anställda, och ett härbärge för de djur som hamnar hos organisationen. Här hamnar framförallt hundar men även katter som inte har något hem, och är så pass undernärda eller skadade att de inte kan ta hand om sig själva. Här får de all nödvändig vård och en fristad i väntan på ett nytt hem.

Projektet har också en mobil verksamhet där personalen åker ut tillsammans med volontärer till de fattigaste och mest avlägsna delarna av landet i syfte att behandla djur på plats, och att informera lokalbefolkningen om grundläggande djurvård.

Om du älskar hundar och katter så är detta verkligen projektet för dig, samtidigt som du bidrar med avgörande finansiering för organisationens framtid!

Kommentarer inaktiverade.