• Senaste nytt

EN DAG PÅ PROJEKTET

Dina arbetstider är mellan 8.00 till 15.00. Du börjar dagen med att hoppa på bussen från Hereida till projektet. Bussturen tar knappt 25 minuter. Första dagen så kommer vår volontärkoordinator att följa med dig så att du hittar och känner dig trygg när du anländer till din arbetsplats. När du väl är på plats så kommer ni att gå igenom rutinerna för dina arbetsuppgifter. Dessa är oftast väldigt enkla (se arbetsuppgifter) som du kommer att klara av utan problem. Sen får du i lugn och ro bekanta dig med djuren, personalen och projektet. Därefter kommer du att jobba med dina dagliga sysslor, jobbet är ganska fritt och självständigt eftersom personalen ofta är upptagna med operationer och djurägare.

Efter ett par dagar så kan du dina rutiner och du vet vad som ska och bör göras. Din viktigaste uppgift blir att se till så att djuren HAR DET BRA!

När du är ledig

De flesta ”homestays” ligger mindre än en kilometer från Hereida center. Hereida är en vibrerande vacker och autentisk stad som ligger centralt i landet inklämt mellan bergen och enbart ett stenkast (12 km) från huvudstaden San Jose. ”Blommornas stad” som den kallas, är kanske landets mest attraktiva stad när det kommer till estetisk skönhet. Gatorna svämmar över av trendiga cafeèr, gröna parker och koloniala byggnader. Dans, musik och sport, här finns något för alla! Tröttnar man på stadslivet så finns de svala bergen och Braulio Carillo nationalpark med sin förtrollande regnskog och den tretusen meter höga inaktiva vulkanen Barva runt hörnet där du kan vandra eller bara koppla av.

Kommentarer inaktiverade.