• Senaste nytt

VÄRLDENS TUFFASTE CYKELÄVENTYR? LHASA TILL KATHMANDU, 21 DAGAR

 

BikeEverest 2012! 719(1)

Det har kallats för det ultimata cykeläventyret..

Två av Asiens mest mytiska och fascinerande städer, planetens mäktigaste bergskedja, sex bergspass, världens högsta berg, en cykel, tjugoen dagar..

Är du den som söker efter en unik upplevelse, men som ändå befinner sig inom rimlighetens gränser, både när det gäller prisbild och längd på resan? Vill du uppleva något oförglömligt, något som kommer testa dig både fysiskt men också mentalt? Du har kanske fått ett fragment av Himalaya, i form av Annapurna, Everestleden

eller någon av de andra vandringsresorna. De är alla onekligen fantastiska upplevelser, men detta episka transhimalaya-äventyr är något utöver det vanliga.

Tibet är idag väldigt annorlunda jämfört med Nepal. På grund av den politiska situationen i landet så är turismen kraftigt begränsad, och således inte alls lika exploaterad som deras sydliga granne. När du rullar in genom små bondesamhällen på den tibetanska högplatån så är den autentiska upplevelsen på riktigt.

När du vandrar längs Lhasas gator så får du inte bara en unik inblick i den buddhistiska kulturen, du blir också påmind genom de kinesiska soldaternas ständiga närvaro om att du befinner i ett ockuperat land.

Själva äventyret börjar just i Lhasa, bland rökelse och urgamla tempelbyggnader. Sedan rullar den förbi vidsträckta sandplatåer, magnifika turkosblåa bergssjöar, fortsätter över gigantiska bergspass som alla nosar på eller passerar femtusenmetersstrecket, vyer över snötäckta 8000 meters giganter som du inte kunde drömma om och som även inkluderar baslägret för världens högsta punkt, Mount Everest. Den kommer inkludera känslor av uppgivenhet vid ännu en till synes obestigbar lutning och galen eufori när du väl besegrat både backen och dina egna inre tvivel.

Du kommer uppleva en brännande hetta och en vinande vind, som kommer att skaka om och vilja tämja dig. Som kommer att sätta all din inneboende viljestyrka på prov.

En tre veckor lång odysse på cykel genom världens mäktigaste geografi som för alltid kommer etsa sig fast i ditt minne.

Men var beredd på en oundviklig konsekvens när du åter landat i Kathmandu, det mesta därefter kommer kännas tämligen lamt i jämförelse..

LÄS MER OM ÄVENTYRET!

BikeEverest 2012! 660

 

Kommentarer inaktiverade.