• Senaste nytt

RES HÅLLBART MED LANDOFHOPE VOLONTÄR & ÄVENTYRSRESOR

jordenPå måndag inleds det globala klimatmötet i Paris. Det har beskrivits som ett avgörande vägskäl, för oss människor, för alla de arter som vi borde kunna leva sida vid sida i samförstånd med..för planeten jorden som just nu hukar under det tryck som vi människor utsätter den för. Avgörande förändringar kommer att krävas, av de politiker och nationer som möts nästa vecka, av oss medborgare och konsumenter som trots allt har en åtminstone personlig makt att förändra och påverka.

Landofhope är ett av de få reseföretag som erbjuder både volontärresor och äventyrsresor. Vi är också det lilla reseföretaget som erbjuder de lite ovanligare upplevelserna. Upplevelser som går utanför massturismens upptrampade leder. Våra resor har även en tydlig röd tråd, eller grön om ordvalet tillåts. Våra volontärresor fokuserar nästan uteslutande på miljö och djurprojekt med ett tydligt syfte att främja vår allt mer hotade planet. Våra äventyrsresor är också designade för att minimera belastningen på vår miljö och för att inspirera till ett hållbart resande, resor som ”ger mer än de tar”.

Äventyrsresor som integrerar både människorna men också de djur som lever i dess närområde, istället för att pressa undan och marginalisera dem.

Vi reser mer än någonsin, och det är ingen tvekan om att det belastar vår hårt utsatta miljö.

Människan kommer aldrig att sluta resa, vi är alldeles för nyfikna och vetgiriga, det finns i vårt blod och i våra gener att ständigt vilja upptäcka, viljan att se bortom horisonten, men vi på landofhope hoppas att framtidens resor fokuserar på annat än solstolar, shopping och betongklumpar vid poolen. Vi hoppas att framtidens resenärer vågar lyfta lite mer på blicken för att våga se lite längre än vad hotellkomplexen och charterdestinationerna har att erbjuda.

”Vår vision är att de resor som landofhope representerar ska ge resenären en verklig upplevelse som tar steget in i en annan värld, en trolsk natur, en möjlighet att skåda magnifika djur i dess fria och rätta element, en chans till att upptäcka en annan kultur, en ökad förståelse och tolerans för människor med andra bakgrunder och etnicitet. Vi tror att det just nu råder tider där det behövs mer än någonsin.”

Att resa är både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till oförglömliga upplevelser, men det medföljer också ett ansvar. Vi tror att du tänker likadant, att du vill resa men också göra något meningsfullt, något som ”ger mer än du tar”.

Så häng med, upptäck världen, andas världen. På riktigt..

BRA ATT TÄNKA PÅ:

 • Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.
 • Koka vatten och häll över i din flaska istället för att köpa plastflaskor längs din resa.
 • Behöver du utföra ett större behov, förflytta dig en bit från leden, gräv sedan ner både papper och exkrementer i marken.
 • Ta med dig allt som du släpar upp!
 • Välj boende som har en erkänd miljöinriktning.
 • Spara så mycket du kan på elektricitet och varmvatten då dessa båda faktorer ofta är en bristvara i utvecklingsländer.
 • Använd lokal och allmän transport så mycket som det är möjligt. Vid kortare sträckor, hyr en cykel eller vandra, att ta sig fram för egen maskin är ett bra tillfälle att komma närmre lokalbefolkningen.
 • Köp lokalt, ät lokalt för att stötta den lokala ekonomin.
 • Ät ekologiskt eller organiskt så mycket det går.
 • Köp ALDRIG souvenirer som är tillverkade av djur, och framförallt inte av utrotningshotade djur!
 • Ha kul!!!

act now for climate justice

Kommentarer inaktiverade.