• Senaste nytt

Vaccinationer & hälsa

Vi har specifika rekommendationer angående vaccinering i vår information om varje resa och land. Dessa bör man noggrant läsa igenom. Dock så kan vi på landofhope inte ansvara för att du som resenär ser till så att du har ett fullvärdigt skydd. Du bör alltid rådfråga en vaccinationsläkare innan du åker. Se över dina tidigare vaccineringar och se till så att du är ute i god tid eftersom det i vissa fall krävs sprutor i olika omgångar med någon månad emellan. Kontakta helst en vaccinationsklinik tre till fyra månader innan avresa. Åker du med barn så är det såklart lika viktigt att han eller hon har ett fullgott skydd.

vaccinationsguiden så kan du läsa om vilka specifika vaccinationer som rekommenderas i våra länder. Här finns också annan mer generell information om hälsotips när man är på resande fot. Nedan följer några enkla tips och råd på vad du bör tänka på för att hålla dig frisk.

  • Tvätta händerna ofta, gärna med handsprit. Detta är det enklaste och viktigaste tipset för att hålla bakterierna borta.
  • Drick inte kranvatten, koka vattnet och komplettera med vattenreningstabletter(micropure är bra).
  • Ät endast nylagad mat som är ordentligt genomstekt eller kokt. Var försiktig med råa grönsaker och frukter som du inte själv kan skala.
  • Om du befinner dig i tropiska områden så bör du använda myggmedel som håller insekterna borta. Några exempel på infektioner som sprids genom insekter är: malaria, gula febern, denguefeber, japansk encefalit, afrikansk sömnsjuka och borelia. Använd också myggnät över sängen som är impregnerat med insektsmedel.

 

Kommentarer inaktiverade.