• Senaste nytt

Stipendier

Ett stipendium består av pengar som delas ut till personer eller organisationer för att främja ett specifikt ändamål. Det finns ett stort urval av stipendier som du kan ansöka om för att finansiera delar av din resa. ”Många organisationer och företag är intresserade av just volontärarbete som värnar om vår miljö och som dessutom innehåller ett kulturellt utbyte”.

En del kräver kanske en motprestation i form av ett föredrag, en skriftlig rapport eller något liknande. Men många organisationer och fonder är positiva till just volontärresor och det finns goda chanser att du faktiskt får ett bidrag om du tar dig tid till att ansöka.

Försök formulera dig personligt när du ansöker. Berätta om dig själv på ett finurligt sätt, väck den som läser det han eller hennes intresse. Berätta varför just du ska få ett stipendium. Påpeka gärna betydelsen av din resa i ditt övriga liv, exempelvis studier och framtida arbete. Beskriv den nytta pengarna kommer att göra. Glöm inte att skicka med referenser, betyg och meritförteckningar.

Beloppen brukar variera mellan 1000-10000 kr.

Tänk på att vara ute i god tid, många fonder och organisationer kräver minst ett halvår i framförhållning för att de ska behandla din ansökan.

Gå gärna in på den utmärkta sidan stipendier.se för mer information och tips på hur du går tillväga. De har också en sökmotor som hjälper dig hitta de fonder och stipendier som passar just dig.

Om du behöver ett intyg från landofhope för att visa att du faktiskt ska resa så fixar vi ett snyggt resedokument, givetvis utan extra kostnad. Det enda som krävs är att resan är bokad och betald.

Kommentarer inaktiverade.