• Senaste nytt

Skolprojekt

Är du student? Är du intresserad av globala frågor och har alltid drömt om att resa? Kanske går du i sista året på gymnasiet och funderar som bäst på vilket ämne du ska skriva om i ditt kommande examensarbete? Eller så pluggar du på högskola eller universitet med en stundande C-uppsats som ligger och väntar runt hörnet.

Du har kanske planer på att arbeta med biståndsfrågor, inter-nationella relationer eller olika samhällsprojekt.

Kanske är du den där personen som inte lockas lika mycket av solstolar, shopping och betongkomplex, istället dras du åt det vilda, det otämjda, en vilja att upptäcka och möta verkligheten i en annan del av världen. Då är det ett annorlunda men fantastiskt val att förlägga ditt skolarbete/uppsats på något av våra volontärprojekt.

”Att vara fysiskt på plats innebär inte endast att du har all information i din absoluta närhet, det innebär också att alla dina sinnen är närvarande, du ser, luktar och känner det du ska försöka avhandla. Att leva och andas i den miljö som du skriver om är en enorm skillnad”.

Du bekantar dig med människorna, med kulturen och ett samhälle som i många fall är väldigt annorlunda än vad du är van vid. Du kommer att uppleva hindren, svårigheterna, frustrationen och otillräckligheten. Svåra och trassliga tankar om vårt eget och andras liv brukar komma som en objuden gäst. Om orättvisor, om hur priviligerade vi i Sverige är, vilket ansvar vi bär. Allt dessa tankar är bra, det gör att vi växer.

Men du kommer också att mötas av en värme, en tacksamhet och en möjlighet till att bekanta dig med något främmande och väldigt väldigt spännande. Alla dessa upplevelser kommer definitivt att göra avtryck i ditt arbete! Det är såklart också en riktigt bra merit att ta med i ditt framtida CV när så småningom söker arbete. Och du kan givetvis använda oss som referens. Så ta chansen och skapa dig en bra grund för framtiden.

 

Kommentarer inaktiverade.