• Senaste nytt

Försäkring

En reseförsäkring är obligatorisk vid samtliga av våra resor. Den ska bland annat täcka sjukvårdskostnader och transport vid olycksfall på avlägsna platser. Det sistnämnda kan inkludera helikoptertransport vid vissa vandring och klättringsresor. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag och blir informerad om vilket skydd din försäkring täcker. De två försäkringsbolag som vi samarbetar med är ERV och GOUDA, de är båda pålitliga och ger en bra täckning.

ERV har en försäkring som heter försäkring komplett som vi rekommenderar till de flesta av våra resor. Försäkringen innehåller både ett omfattande grundskydd och det lilla extra. Allt för att ge trygghet oavsett om du drabbas av en försenad golfväska eller blir svårt sjuk och behöver åka ambulansflyg hem till Sverige.

Till skillnad från andra reseförsäkringar har Reseförsäkring Komplett ingen åldersgräns vilket betyder att den passar extra bra för resglada seniorer. Du kan välja att teckna försäkringen från första dagen eller så att den tar vid efter hemförsäkringens skydd.

Reseförsäkring Komplett passar både dig som ska åka på en kortare resa och dig som ska vara borta under en längre tid eftersom den kan tecknas upp till ett helt år.

Sjukvård. Om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka ersätter vi kostnader för sjukvård. Kostnader för medicin, resor till och från sjukhus och för akut tandvård ersätter vi också

Förlust av ägodelar. Vi ersätter förlust av personliga ägodelar, kontanter och resehandlingar helt utan självrisk.

Hemtransport. Om du blir sjuk eller skadad och behöver transport hem till Sverige tar vi kostnaden för till exempel ambulansflyg.

Försening. Du får ersättning om ditt flyg eller ditt bagage blir mer än 3 timmar försenat, både på ut- och hemresan.

Anhörigs resa. Om du är allvarligt sjuk eller skadad betalar vi resa, kost och logi för två nära anhöriga så att de kan komma och besöka dig.

ERV har dessutom en försäkring som heter reseförsäkring extrem som rekommenderas exempelvis vid bestigning av Cotopaxi och Chimborazo. Den täcker allt från akut transport, sjukvård, förstörd utrustning och kristerapi. Försäkringen gäller i stort sett alla äventyrliga aktiviteter under förutsättning att dem är lagliga.

Priset kan variera beroende på längden på din resa. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag eller något av de två ovan för prisuppgift.

Landofhope frigör sig helt från ekonomiskt ansvar för uppkomna situationer som är utanför vår kontroll. Väderomslag, naturkatastrofer, strejker, väpnade konflikter, rån är exempel på omständigheter som vi på landofhope ej rår på. Däremot ansvarar vi för att korrekt information om klimat och säkerhetsläge når fram innan avresa.

 

Kommentarer inaktiverade.