• Senaste nytt

ANDRA ÅRET I RAD FÖR RUNFORLIFE, INSAMLING TILL SKOLAN OCH FOLKET I NEPAL

IMG_4010  11156138_372029182995182_3185777866242724811_n[2]

En bättre timing…nej, jag börjar om, bättre passar sig inte i beskrivningen, en mer NÖDVÄNDIGARE timing kunde nog inte välgörenhetsloppet runforlife ha. Endast ett par veckor innan den ödesdigra jordbävningen inträffade i Kathmandu så hölls för andra året i rad ett välgörenhetslopp till förmån för vår skola i Kathmandu. De båda eldsjälarna som främst har slitit och kämpat med detta fantastiska arrangemang heter Mirjana Krisanovic och Maja Becarevic.

Loppet gick av stapeln den 11 april i syfte att samla in pengar till landofhopes skola i Kathmandu. Runt 180 deltagare ställde sig på startlinjen i undersköna Skrylleskogen utanför Dalby, och ingen kunde förutspå vilken betydelse varje insamlad krona skulle betyda med tanke på det som inträffade senare i Nepal.

Vädret bjöd på en härlig vårdag, och deltagarna kunde välja mellan att springa 5 eller 10 km runt den natursköna slingan. Vi på landofhope tackar ödmjukast av hela vårt hjärta i första hand Mirjana och Maja som har varit de båda drivande krafterna (ni är grymma), men också alla deltagare och funktionärer som bidrog med både svett, hjärta och de nödvändiga kronorna som skolan så akut behöver.

Skolan var innan jordbävningen inträffade, i slutfasen av byggandet av en ny skola. Jordbävningen gjorde att en del av nybyggnationen raserade, dock var skadorna relativt lindriga i jämförelse med de närliggande husen. Men det kommer krävas extra resurser som i nuläget inte finns för att slutföra bygget. Därför har vi på landofhope startat en insamling tillsammans med skolan och våra samarbetspartners i Nepal där pengarna oavkortat går till tält och filtar till de tusentals som blivit hemlösa samt till slutförandet av bygget för skolan. Vi SKA bygga upp den, så var med och stötta, bidra och ge en hjälpande hand till ett land och ett folk i desperat nöd.

Om just du vill vara med och bidra så sätt in ett valfritt belopp på bankgiro: 120-6325, märk insättningen med ”Jordbävning Nepal”. Pengarna går direkt och oavkortat, utan några mellanhänder, till tält och filtar för de tusentals människor som förlorat sina hem, samt reparationskostnader av vår skola i Katmandu.

Tack/Niklas Wahlqvist, grundare av landofhope volontär & äventyrsresor

A Nepalese woman removes bricks of the damaged house to make way for pedestrians after an earthquake in Katmandu, Nepal, Monday, Sept. 19, 2011. Rescue workers raced Monday to clear roads blocked by mudslides as they scrambled to reach remote villages cut off after a powerful earthquake of magnitude 6.9 shook northeast India, Nepal and Tibet. (AP Photo/Niranjan Shrestha) nepal blogg

150428-NEPAL_EARTHQUAKE-c   A child injured in Saturday’s earthquake, is carried by a Nepalese soldier after being evacuated as they wait to disembark from an Indian Air Force helicopter at the airport in Kathmandu, Nepal, Monday, April 27, 2015. The death toll from Nepal's earthquake is expected to rise depended largely on the condition of vulnerable mountain villages that rescue workers were still struggling to reach two days after the disaster. (AP Photo/Altaf Qadri)

 

 

Kommentarer inaktiverade.