• Senaste nytt

PLUGGA SPANSKA OCH VOLONTÄRARBETA I PARADISETS COSTA RICA

dolphin watching - photo by clarisa orias

Om du verkligen vill få ut maximalt av din vistelse i Costa Rica och/eller i något av de andra länderna i Centralamerika så rekommenderar vi verkligen att du lär dig språket. Landofhope erbjuder språkresor av högsta kvalitet på två platser i Costa Rica, Playa Samara och Hereida. Samara är kanske hela Centralamerikas mest attraktiva strand men som på grund av sitt relativt otillgängliga läge längst ut på den nordvästra Stillahavskusten ändå lyckats behålla sin autentiska charm och betagande skönhet. Läs spanska på förmiddagen och sola, surfa eller bara njut av den avslappnade och livsbejakande atmosfär som Playa Samara erbjuder resten av dagen. Det gör ju ingenting att skolans campus är belägen mitt på den 5 kilometer långa och helt underbara stranden!

Copia de P1000667     DSC_0382

Om du föredrar att istället studera i stadsmiljö, så är Hereida den perfekta platsen. Staden befinner sig enbart 11 km från huvudstaden San Jose, men är distinkt annorlunda med sin ungdomliga prägel där studenter hänger vid stadens otaliga cafeer och barer alla tider på dygnet. Tröttnar man på stadslivet så finns de svala bergen och Braulio Carillo nationalpark med sin förtrollande regnskog och den tretusen meter höga inaktiva vulkanen Barva runt hörnet där du kan vandra eller bara koppla av.

Har du svårt att välja? Välj båda. Studera någon eller några veckor på det ena stället och avsluta vid det andra. Vi erbjuder en unik paketlösning som passar just för dig.

Även själva språkkurserna är individuellt utformade för att det ska passa dina behov. Skolan erbjuder allt från tvåveckors nybörjarkurser till mer avancerade utbildningar som sträcker sig över flera månader.

Lärarna är alla universitetsutbildade och försäkrar dig en högklassig utbildning. Skolan är ett av dem mest ansedda i hela Costa Rica med studenter från hela världen.

KOMBINERA SPRÅKKURS OCH VOLONTÄRARBETE

Många av våra volontärprojekt kräver åtminstone grundläggande språkkunskaper i spanska. Alla projekten har lokal anknytning där en stor andel av personalen kommer från landsbygden och närområdet. Deras kunskaper i det engelska språket är i många fall bristfälliga. Därför är det väsentligt att man förstår åtminstone enkla instruktioner på spanska, både för din egen skull men även för att kvaliteten på projekten ska fortsätta att bibehålla sin höga standard.

Om du inte har läst spanska tidigare så rekommenderar vi på landofhope att man börjar med minst två veckors språkkurs på någon av våra campus i Samara eller Hereida.

Vi skräddarsyr ett upplägg som passar just för dig! 

teen group samara beach    PT3[1]  

Du kan kombinera din språkkurs med din volontärperiod, både geografiskt och tidsmässigt. Det innebär exempelvis att du kan läsa spanska på båda våra campus med en volontärperiod eller rundresa i landet där i mellan för att i en naturlig miljö utanför skolbänken träna på det nya språket.

Berätta om dina önskemål så presenterar vi lösningen!

Kommentarer inaktiverade.