• Senaste nytt

Om landofhope

Landofhope är ett av de få reseföretag som erbjuder både volontärresor och äventyrsresor. Vi är också det lilla reseföretaget som erbjuder de lite ovanligare upplevelserna. Upplevelser som går utanför massturismens upptrampade leder. Våra resor har även en tydlig röd tråd, eller grön om ordvalet tillåts. Våra volontärresor fokuserar nästan uteslutande på miljö och djurprojekt med ett tydligt syfte att främja vår allt mer hotade planet. Våra äventyrsresor är också designade för att minimera belastningen på vår miljö och för att inspirera till ett hållbart resande, resor som ”ger mer än de tar”.

Äventyrsresor som integrerar både människorna men också de djur som lever i dess närområde, istället för att pressa undan och marginalisera dem.

Vi reser mer än någonsin, och det är ingen tvekan om att det belastar vår hårt utsatta miljö.

Människan kommer aldrig att sluta resa, vi är alldeles för nyfikna och vetgiriga, det finns i vårt blod och i våra gener att ständigt vilja upptäcka, viljan att se bortom horisonten, men vi på landofhope hoppas att framtidens resor fokuserar på annat än solstolar, shopping och betongklumpar vid poolen. Vi hoppas att framtidens resenärer vågar lyfta lite mer på blicken för att våga se lite längre än vad hotellkomplexen och charterdestinationerna har att erbjuda.

”Vår vision är att de resor som landofhope representerar ska ge resenären en verklig upplevelse som tar steget in i en annan värld, en trolsk natur, en möjlighet att skåda magnifika djur i dess fria och rätta element, en chans till att upptäcka en annan kultur, en ökad förståelse och tolerans för människor med andra bakgrunder och etnicitet. Vi tror att det just nu råder tider där det behövs mer än någonsin.”

Att resa är både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till oförglömliga upplevelser, men det medföljer också ett ansvar. Vi tror att du tänker likadant, att du vill resa men också göra något meningsfullt, något som ”ger mer än du tar”.

Så häng med, upptäck världen, andas världen. På riktigt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.