• Senaste nytt

LANDOFHOPE-TEAMET

Landofhope ägs och drivs av Niklas Wahlqvist (läs mer på fliken ”Vem vet var det började”) men är ett fruktbart samarbete mellan ett flertal olika nationaliteter och professioner.

En av de viktigaste grundbultarna i landofhopes filosofi är att i möjligast mån samverka med de verkliga experterna, det vill säga lokalbefolkningen som under hela sitt liv har levt i den miljö som vi verkar i. Genom ett otal resor i de mest avlägsna hörnen så har vi skapat ett unikt kontaktnät med människor och organisationer som verkligen kan och förstår sitt närområde.

”Varför välja en utomstående guide i Amazonas djungel när man har fantastiska Kichwafolket som istället för teoretisk kunskap har levt och andats med sin kultur och sina traditioner i hela sitt liv?”

Vi samarbetar endast med gräsrotsorganisationer och mindre företag med främsta syfte att främja den lokala tillväxten.

En del av våra volontär och äventyrsprojekt har skapats av  utomstående men som i samma anda som landofhope, har velat skapa något för att främja miljön, djuren och de människor som lever i den.

Våra guider och medarbetare har alla mångårig erfarenhet av de resor och expeditioner vi erbjuder och sätter alltid säkerheten i främsta hand. Alla som vi samarbetar med är försäkrade och arbetar under statligt styrda lagar och regler.

Gemensamt för våra samarbetspartners är att de äger stor kunskap om just sitt närområde och vi har valt dem för att de med omtanke och passion vill visa och berätta just för dig om deras värld!  Därför är vi stolta över att nedan presentera några av de personer som du kommer att stöta på under din färd.

ROB JAMES, COSTA RICA! Rob James är projektledare och koordinator för våra regnskog och sköldpaddsprojekt i Corcovado, Costa Rica. Han är ursprungligen från England och har en doktorsexamen i molekylär biologi från Universitetet i London. Rob har rest över hela världen och har i dags dato besökt över 50 länder. Han har arbetat som lärare i Australien under ett antal år, men 2011 så flyttade han till Costa Rica och har sedan dess varit ansvarig för projekten. Under hans ledning så har sköldpaddsprojektet expanderat och inkluderar nu två separata stränder. Han har även startat upp ett icke vinstdrivande backpacker-hostel i anslutning till centrat som bidrar till centrats finansiering.

 

RABIN JIREL Rabin Jirel är vår volontärkoordinator och både rektor och grundare av skolan i Kathmandu. Han kommer ursprungligen från Jiri vid foten av Everestmassivet.   När han 1995 startade upp skolan så var det endast femton elever som fick sin dagliga undervisning här. Nu huserar över trehundra elever här och skolan växer för varje år. Han har också skapat en fristad för tio hemlösa barn som bor permanent på skolan. Detta är Rabins stora livsprojekt och han brinner för att hela tiden utveckla och förbättra standarden för både eleverna och byggnaden med dess omgivning. Han högsta önskan just nu är att kunna köpa upp mer mark runt skolan för att barnen ska kunna få en utemiljö att vara på mellan lektionerna. En annan dröm är att kunna köpa en egen skolbuss för att eleverna ska kunna uppleva och upptäcka vilket fantastiskt land dem bor i.   En sak som han är extra stolt över är att samtliga elever under det gångna läsåret gick ut med godkända betyg!  När han inte arbetar på skolan så umgås han helst med sin fru och sina två barn.   ”Jag vill att varje barn i Nepal ska få en chans till ett bättre liv, det startat med en utbildning”./Rabin Jirel

RABIN JIREL
Rabin Jirel är vår volontärkoordinator och både rektor och grundare av skolan i Kathmandu. Han kommer ursprungligen från Jiri vid foten av Everestmassivet.
När han 1995 startade upp skolan så var det endast femton elever som fick sin dagliga undervisning här. Nu huserar över trehundra elever här och skolan växer för varje år. Han har också skapat en fristad för tio hemlösa barn som bor permanent på skolan. Detta är Rabins stora livsprojekt och han brinner för att hela tiden utveckla och förbättra standarden för både eleverna och byggnaden med dess omgivning. Han högsta önskan just nu är att kunna köpa upp mer mark runt skolan för att barnen ska kunna få en utemiljö att vara på mellan lektionerna. En annan dröm är att kunna köpa en egen skolbuss för att eleverna ska kunna uppleva och upptäcka vilket fantastiskt land dem bor i.
En sak som han är extra stolt över är att samtliga elever under det gångna läsåret gick ut med godkända betyg! När han inte arbetar på skolan så umgås han helst med sin fru och sina två barn.
”Jag vill att varje barn i Nepal ska få en chans till ett bättre liv, det startat med en utbildning”./Rabin Jirel

 

MANUELA SOLTERMANN Manuela är vår volontärkoordinator i Costa Rica! Hon är ursprungligen från Schweiz och talar flytande franska, tyska, engelska och såklart även spanska. Efter high school så läste hon och tog examen på motsvarande handelshögskolan I Zurich, men gick vidare och läste till personalvetare. 2009 så reste hon för första gången  till Costa Rica och studerade spanska på vår språkskola i Samara, därefter arbetade hon som volontär under en treårsperiod på ett flertal projekt i olika delar av landet. 2013 så blev hon anställd som volontärkoordinator över våra projekt I Costa Rica och hon har sedan dess sin bas på språkskolans campus i Samara precis vid stranden. Sämre placering kan man ju ha! Hon älskar surfing, att resa, upptäcka mer av sitt nya hemland, umgås med vänner och sin lilla son såklart.  Hon är en varm och omtänksam person som kommer att hjälpa och assistera dig med allt praktiskt och logistiskt under din volontärperiod i Costa Rica. Du kan lita på att Manuela ger dig dem bästa förutsättningarna för att din resa ska bli så fantastisk som du tänkt dig.

MANUELA SOLTERMANN
Manuela är vår volontärkoordinator i Costa Rica! Hon är ursprungligen från Schweiz och talar flytande franska, tyska, engelska och såklart även spanska.
Efter high school så läste hon och tog examen på motsvarande handelshögskolan I Zurich, men gick vidare och läste till personalvetare.
2009 så reste hon för första gången till Costa Rica och studerade spanska på vår språkskola i Samara, därefter arbetade hon som volontär under en treårsperiod på ett flertal projekt i olika delar av landet.
2013 så blev hon anställd som volontärkoordinator över våra projekt I Costa Rica och hon har sedan dess sin bas på språkskolans campus i Samara precis vid stranden. Sämre placering kan man ju ha!
Hon älskar surfing, att resa, upptäcka mer av sitt nya hemland, umgås med vänner och sin lilla son såklart.
Hon är en varm och omtänksam person som kommer att hjälpa och assistera dig med allt praktiskt och logistiskt under din volontärperiod i Costa Rica. Du kan lita på att Manuela ger dig dem bästa förutsättningarna för att din resa ska bli så fantastisk som du tänkt dig.

MIKE LAPCEVIC Mike Lapcevic är vår eminenta äventyrsexpert i Costa Rica! Han har designat de flesta av våra resor i landet och när han inte planerar nya rutter så arbetar han som guide. Han är också ansvarig för att övriga guider och medarbetare har de adekvata kunskaps och utbildningsnivåer som krävs för att du ska få en sådan fulländad upplevelse i detta underbart vackra land. Han älskar all form av äventyr men långfärdcykling (gärna från kust till kust) och forsränning på någon av Costa Ricas vildaste floder ligger extra varmt om hjärtat.

MIKE LAPCEVIC
Mike Lapcevic är vår eminenta äventyrsexpert i Costa Rica! Han har designat de flesta av våra resor i landet och när han inte planerar nya rutter så arbetar han som guide. Han är också ansvarig för att övriga guider och medarbetare har de adekvata kunskaps och utbildningsnivåer som krävs för att du ska få en sådan fulländad upplevelse i detta underbart vackra land. Han älskar all form av äventyr men långfärdcykling (gärna från kust till kust) och forsränning på någon av Costa Ricas vildaste floder ligger extra varmt om hjärtat.

JOHN HUNWICK! John Hunwick är vår medarbetare på plats och ansvarig för alla vandring och klättringsresor i Ruwenzoribergen. Han har bott och bor fortfarande i Uganda sedan 1990 och har ovärderlig erfarenhet av både landet och de bergsexpeditioner som vi har i vårt program.

JOHN HUNWICK!
John Hunwick är vår medarbetare på plats och ansvarig för alla vandring och klättringsresor i Ruwenzoribergen. Han har bott och bor fortfarande i Uganda sedan 1990 och har ovärderlig erfarenhet av både landet och de bergsexpeditioner som vi har i vårt program.

Putu (i mitten med grön tröja) är vår volontärkoordinator på Bali. Hon har jobbat med olika volontärprojekt på Bali och övriga Indonesien i många år och brinner speciellt för att bevara den svårt hotade havssköldpaddan. Tillsammans med Agus (som ej är med på bild) så kommer hon att ta hand om dig och se till så att din vistelse på Bali blir ett fantastiskt äventyr.

Putu (i mitten med grön tröja) är vår volontärkoordinator på Bali. Hon har jobbat med olika volontärprojekt på Bali och övriga Indonesien i många år och brinner speciellt för att bevara den svårt hotade havssköldpaddan. Tillsammans med Agus (som ej är med på bild) så kommer hon att ta hand om dig och se till så att din vistelse på Bali blir ett fantastiskt äventyr.

Gopal Shrestha är en av våra medarbetare i Nepal och han är en av de mest respekterade personerna bland Nepals turismindustri. Han är bördig från Gurkhadistriktet och har över tio års erfarenhet av organiserade vandring och klättringsexpeditioner i Himalaya. Han har också en examen i företagsledning från New Dehlis universitet och den kunskapen har han förvaltat genom att utveckla en rad volontärprojekt i avlägsna delar av Nepal i syfte att utveckla och öka utbildningsgraden i sitt hemland.

Gopal Shrestha är en av våra medarbetare i Nepal och han är en av de mest respekterade personerna bland Nepals turismindustri. Han är bördig från Gurkhadistriktet och har över tio års erfarenhet av organiserade vandring och klättringsexpeditioner i Himalaya. Han har också en examen i företagsledning från New Dehlis universitet och den kunskapen har han förvaltat genom att utveckla en rad volontärprojekt i avlägsna delar av Nepal i syfte att utveckla och öka utbildningsgraden i sitt hemland.

Mohan Lamsal är en av våra fantastiska medarbetare på plats i Nepal. Han har jobbat som bergsguide i snart 30 år och har erfarenhet av alla kända vandringsleder i Nepal och har också bestigit en rad prominenta toppar i sitt hemland. Själv kommer han från en avlägsen liten bergsby i de västra delarna och har i hela sitt liv andats och levt bland Himalayas snötäckta toppar. Han bor sedan många år i Kathmandu där de flesta av våra expeditioner utgår ifrån.

Mohan Lamsal är en av våra fantastiska medarbetare på plats i Nepal. Han har jobbat som bergsguide i snart 30 år och har erfarenhet av alla kända vandringsleder i Nepal och har också bestigit en rad prominenta toppar i sitt hemland. Själv kommer han från en avlägsen liten bergsby i de västra delarna och har i hela sitt liv andats och levt bland Himalayas snötäckta toppar. Han bor sedan många år i Kathmandu där de flesta av våra expeditioner utgår ifrån.

Kommentarer inaktiverade.