• Senaste nytt

NYTT EPISKT ULTRAÄVENTYR FRÅN KUST TILL KUST I COSTA RICA

DSC_5009”Cykla, paddla och vandra genom, över och förbi Costa Ricas mest spektakulära och exotiska naturklenoder”

Det här äventyret är en helt fantastisk totalupplevelse där du med egen muskelkraft korsar hela Costa Rica, från Manuel Antonio och västkusten till den karibiska kusten längst bort i öster. Den här resan ger dig en oförglömlig möjlighet att upptäcka det tropiska paradisets svårslagna naturklenoder i din absoluta närhet samtidigt som du kommer att känna hur pulsen och adrenalinet rusar när vi trampar över höglandet, vandrar genom den tropiska regnskogen och dånar ner för en av världens mest spektakulära floder. Våra spartanska färdmedel är mountainbike, forsränningsflotte, kayak och ett par väl ingångna vandringskängor.
Vi inleder vår resa med buss från huvudstaden till den lilla fiskebyn Quepos som ligger intill den grandiosa nationalparken Manuel Antonio. Passa på att njut av den underbara strandremsan innan vi sätter av på våra mountainbikes dagen därpå. Från Manuel Antonio så trampar vi upp för det branta centrala höglandet och de undersköna dalgångarna. Sedan snörar vi på våra vandringsskor och fortsätter äventyret över det centrala och svalare höglandet. Under några spektakulära dagar så växlar vi ”transportmuskler” mellan cykel och vandring. Den tuffaste sträckan väntar under dag fem då vi stiger upp till 2330 meter där vi får uppleva Costa Ricas spektakulära molnskog. Men ”whats up must comes down”, så vi rullar ner längs små grusvägar, slingriga naturleder genom den mörkgröna regnskogen tills vi når den vackra Orosidalen..mountainbiking när den är som bäst!
Färden fortsätter genom Tapanti wildlife refugee, ett område med en djup och orörd regnskog. Vi vandrar genom ett täcke av träd, ormbunkar, mossor och annan tropisk vegetation tills vi når den lilla byn Taus där vi slår läger.
Vi fortsätter på cykeln tills vi når den ökända Pacuarefloden som slingrar sig från landets centrala delar till den karibiska kusten och som rankas som en av världens absolut bästa forsränningsfloder. Och det finns en rad alldeles utmärkta anledningar till den beskrivningen. Först det mest uppenbara, själva floden. Pacuare river bjuder på fantastiska forsar i absolut världsklass och som virvlar genom tropisk regnskog, ett djurliv som ständigt ljuder genom den fuktiga luften och små byar där Costa Ricas urbefolkning fortfarande lever på ett traditionellt sätt. Det är en kittlande upplevelse som väntar och längs flodranden så reser sig magiskt vackra dalgångar och vattenfall som gör de här tre följande dagarna till något alldeles speciellt.
Sedan väntar en något lugnare avslutning där vi trampar förbi bananplantager, genom små urbana samhällen, till den lilla staden Freeman där vi hoppar ner i kayaken och fortsätter längs den lugnare delen av Pacuarefloden tills vi når det karibiska låglandet där bananodlingarna gradvis sväljer det sista av landets urskog. Vi rör oss långsamt längs den lugna vattenytan och du hinner reflektera över den mosaik av olika skepnader, landskap och slående natur som vi upplevt. Vi når till slut Pacuareflodens mynning där den rinner ut i Karibiska havet. Efter någon timme på stranden så väntar en båt på att ta oss till vårt hotell som ligger längs en annan härlig strand där vi till sist kan kasta oss i vågorna, beställa in en välförtjänt drink och fira tolv magiska dagar och ett fantastiskt äventyr!  LÄS MER OM RESAN HÄR!

unspecified 4unspecified 3

Kommentarer inaktiverade.