• Senaste nytt

LANDOFHOPE SKÄNKER 10 % AV ÖVERSKOTTET PÅ ALLA ÄVENTYRSRESOR OCH VOLONTÄRRESOR TILL MÄNNISKOR PÅ FLYKT

flyktingar3

Ingen har undgått bilderna som kablas ut från den nuvarande flyktingkatastrofen som pågår i stora delar av världen. De flesta har också tvingats se en treårig pojke livlös sköljas upp på en turkisk strand. Bilden söker en som en projektil rakt in hjärtgropen, en treårig pojke. Kunde vara ditt, eller mitt..

Hela vårt samhälle ställs nu på prov, inte i form av ekonomiska medel eller prioriteringar, vi har råd. Både statskassan och de allra flesta ur Sveriges befolkning, företag och privatpersoner har råd att göra något. Om ni inte kan undvara pengar så har de allra flesta något gammalt klädesplagg de kan vara utan. Men det största testet verkar pågå i människors hjärnor och hjärta. Många är oroliga över något som de inte verkar riktigt kunna ta på. Och den där välfärden..den eviga motiveringen om att vi inte har råd och att våra privilegier inom sjukvård, skola och äldreboende som vi tar för givet kommer att försvinna. Och det är kanske så att vi få undvara något, men det är väl där och då, när just de där privilegierna hotas,  som den verkliga karaktären ställs på sin spets. Vilka är vi, vilka vill vi vara när vi reser oss upp från våra bekväma sängar och lunkar in i våra uppvärmda hus, och betraktar våra sömniga men förhoppningsvis utvilade ögon i spegeln. Jag kan inte förstå hur man kan motsätta sig den hjälp som miljontals människor nu akut behöver, men jag inser att det är så. Det är bara att slå ett öga på opinionsmätningarna. Och det mest  ansträngande just nu är väl att försöka förstå också det.

Men en sak är säker, där och då som jag skrev om ovan, är inte där och då..utan nu, det händer nu, idag, igår och imorgon..att treåriga barn, där deras enda ”brott” har varit att födas rakt in i ett krigshelvete, sköljs upp på stränder inte långt från de platser där ”all inclusive” är ett mer välkänt begrepp än Aylan Kurdi, en treårig pojke..

Landofhope skänker 10 % av överskottet på alla äventyrsresor och volontärresor som bokas under september månad till Rädda barnen.

 

 

Kommentarer inaktiverade.