• Senaste nytt

”KUWAKARIBISHA KWA UGANDA”

Månbergen, bara namnet väcker våta drömmar för vilken äventyrssjäl som helst. Bergskedjan som på gränsen mellan Uganda och Kongo utgör Afrikas största bergskedja, och dess högsta berg, Mount Stanley, är Afrikas tredje högsta punkt. Ruwenzori är det mer formella namnet. Detta är bara en del av den magnifika natur som Uganda kan ståta med.

Landet erbjuder bland annat en spännande kultur, djupa regnskogar, storslagna nationalparker med ett fantastiskt djurliv, och Virungabergen i söder där de mäktiga men hotade bergsgorillorna alltjämt har en fristad. Det är en motsägelsefull paradox, men ditt besök hos dessa djur ökar dess chanser till överlevnad.

Ditt bidrag som ditt besök medför finansierar naturskyddet för de här magnifika djuren.

Geologiskt sett så är landet väldigt varierat land med låglänta slätter, täta regnskogar och Afrikas största bergskedja.

Det är här den östafrikanska savannen möter den afrikanska djungeln. Och du får det bästa av dessa två fantastiska världar.

Förutom en gnistrande skönhet så bär dessvärre landet även på en ökänt mörk historia och som fick ofattbara konsekvenser både för dess befolkning men även för djurlivet där några av arterna var på väg att helt elimineras från landets yta.

Men från slutet på 80-talet så har Uganda varit en av de snabbast växande ekonomierna i Afrika, och landet har rest sig ur askan som en fågel Fenix och landet har blivit med afrikanska mått mätt en välmående och modern stat. Nu präglas landet åter av en växande framtidstro.

Alltjämt så är analfabetismen utbredd, framförallt bland kvinnorna. Att skapa förutsättningar för utbildning kommer att vara en central del i Ugandas fortsatta positiva utveckling, både för dess invånare men också för det unika djurliv som lever inom landets gränser.

Upplev ett magiskt land mitt i hjärtat av Afrika, upplev Afrikas pärla!

 

Kommentarer inaktiverade.