• Senaste nytt

”SWAGATAM NEPAL”

Välkommen till en värld av kontraster. Mellan två av världens största länder, Indien och Kina, ligger ett av de minsta, Nepal. Från Terai i söder just ovanför havsnivå till världens absoluta tak, Sagarmatha, mera känt som Mount Everest är landet insprängt mitt i hjärtat av världens mäktigaste bergskedja, Himalaya. Landets huvudstad, Kathamandu är en färg och doftexplosion med starka religiösa influenser av främst hinduism och buddhism som måste upplevas på plats.

Nepal är ett land märkt av ett långvarigt inbördeskrig. Nu råder fred i det före detta kungadömet men fattigdomen är utbredd och det är som oftast barnen som drabbas hårdast. Utbildning av nästa generation kommer att vara en central del i Nepals utveckling. Genom ditt engagemang och bidrag så är just du en viktig pusselbit  till en fortsatt positiv framtid för Nepals barn.

Kathmandu är Nepals största stad och huvudstad. Här bor knappt en miljon invånare. Staden är ett myller av gränder, tempel och handel av diverse slag. Böneflaggorna och den ständigt närvarande rökelsedoften ger staden en mytisk aura.

Himalayas sydsluttning sträcker sig från väst till öst och dominerar Nepals landskap. Åtta av de tio högsta topparna på jorden finns i detta lilla land. Just bergen är en stor turistattraktion och lockar tusentals vandrare och klättrare årligen till dessa jättar. Annapurnaregionen, Langtangdalen och Khumbu, där Mount Everest ståtar, är de tre mest besökta bergsområdena.

Längst i söder mot gränsen till Indien, återfinns ett mycket rikt djurliv där bla tigrar, noshörningar, elefanter, bufflar och krokodiler lever.

Åk till det forna kungadömet, låt dig skakas om av kaosets Kathmandu, fortsätt sedan vidare upp till jordens verkliga giganter, stanna upp, se, känn, och andas in det magnifika, Himalaya…

 

Kommentarer inaktiverade.