• Senaste nytt

”SELAMAT DATANG INDONESIA”

Att försöka presentera Indonesien på några få rader är nästan omöjligt, landet rymmer så många olika kulturer, folkslag och exotisk natur att man skulle behöva en hel bok för att ge en rättvis bild.

Få länder bjuder nämligen på så många och färgstarka kontraster som Indonesien. Världens största ögrupp sträcker sig från Sumatra i väster till det vilda och otillgängliga Papua i öster. Där emellan ryms över 17 500 öar, varav ca 6000 är bebodda. Rykande vulkaner, djupa regnskogar, bördiga risterasser och unika djurarter är bara några av huvudattraktionerna i detta mångskiftande land.

Bali har i årtionden fått vara sinnesbilden av det tropiska paradiset. Det är den gröna juvelen i den indonesiska övärlden. Det är en ö med höga vulkaner, gröna risterasser och fantastiska stränder. Till skillnad från övriga landet som domineras av Islam, så är Bali till största delen hinduistiskt. Religionen genomsyrar hela samhället men även dess landskap med hundratals färgstarka och vackra tempelbyggnader som pryder den lilla ön.

Det är på Bali och dess närliggande ö, Nusa Penida som du hittar vårt volontärprojekt i Indonesien. Nusa penida är lika vacker som dess västliga granne, men nästan helt befriad från exploatering. På Nusa Penida så kan du uppleva gnistrande men helt öde stränder, fantastisk natur, och lära känna en lokalbefolkning som verkligen känns just lokal.

 

Kommentarer inaktiverade.