• Senaste nytt

KULTUR OCH RELIGION

Det finns över 100 olika etniska grupperingar i den indonesiska arkipelagen.

Med så många öar, så många olika folkslag så kan man knappast förvänta sig en enhetlig kultur. Många delar av landet, framförallt på Papua och Sulawesi så lever fortfarande många av folkslagens helt unika kultur kvar. Animism och lokala seder existerar fortfarande i dessa otillgängliga trakter.

Annars är det religionen och framförallt islam som präglar kulturen.

Många regioner och folkgrupper har blivit kända för sina fantastiska träsniderier, textilier och metallarbeten. Även scenkonsten, framförallt på Bali,  har en central roll i den indonesiska kulturen. De balinesiska dansföreställningarna är en färgsprakande och spektakulär uppvisning som man någon gång bör uppleva.

Religionen är en fundamental del av det indonesiska samhället, och kan inte överskattas. Landet har praktiserande religionsfrihet men lagen säger att du måste registrera en tro på en gud. Med andra ord så är ateism inte tillåtet. Islam är den dominerande religionen, ca 88 % är troende muslimer,  8 % är kristna och 2 % är hinduer. Däremot så är hinduismen den dominerande religionen på Bali och präglar hela ön med sina hundratals tempel som oftast är utsmyckade med fantastiska träsniderier, helgedomar, blommor och rökelse.

Kommentarer inaktiverade.