• Senaste nytt

”BIENVENIDO A ECUADOR”

Vissa länder på vår planet verkar vara bortskämda med lite extra allt när det kommer till naturlig rikedom och betagande skönhet. Det är få länder som kan skryta med att innehålla både en av världens mäktigaste bergskedjor, Anderna, och världens största och mest biologiskt rikaste regnskog, Amazonas. En djungel som än idag inte till fullo är upptäckt, där det finns indianstammar som fortfarande lever på samma sätt som de gjort i alla tider. Lägg till, och av oförklarliga skäl ibland lite bortglömd, vild och vacker kustremsa med fantastiska stränder som täcker nästan halva landet. Fråga en Australiensare varför han lämnar sitt eget surfparadis för just Ecuador och chansen att du får som svar ”To cash the best waves in the world” är stor.
Och som om det inte var nog, Galapagos..
Världsberömt, legendariskt och mytomspunnet. Charles Darwin satte 1835 de nitton öarna på kartan när han studerade den unika floran och faunan som senare inspirerades till hans banbrytande bok om Arternas uppkomst.
Ecuadors natur och geografi är med andra ord helt enkelt enastående och om du tar dig tid att upptäcka den till fullo så kommer den att få dig att kippa efter andan (inte bara om du befinner dig på någon Andernas snötäckta toppar) av överväldigande skönhet.
Ecuadors kultur är nästintill lika rik i sitt omfång som dess natur, bara det faktum att det finns tio levande språk inom landets gränser säger det mesta. Mestiser, indianer och afrokaribiska folkslag lever alla inom landets gränser och de har tillsammans skapat en fascinerande och färgsparkande mix av musik, dans, kulinariska upplevelser och religiösa traditioner som kommer att göra din vistelse till ett oförglömligt avtryck i ditt liv.
Vakna till det oförglömliga ljudet från Amazonas regnskog på vårt unika djurräddningsprojekt utanför Puyo, fly den västerländska stressen upp till vårt organiska och hållbara jordbruksprojekt längs Andernas bördiga sluttningar, bidra med att bevara Galapagos helt magiska natur och djurliv bland sjölejon och jättesköldpaddor, eller pressa dina lungor till max och belönas med en oförglömlig utsikt från toppen av Cotopaxi, världens högsta aktiva vulkan med sina 5897 meter.
Lämna vardagen och upptäck ett av jordens verkliga paradis, upplev, andas och hänförs av ett stycke naturlig magi..
Bienvenido, Välkommen till Ecuador!

Kommentarer inaktiverade.