• Senaste nytt

”BIENVENIDO A COSTA RICA”

Någon gång i planeringsstadiet av sin framtida drömresa så brukar man fråga vad man vill se och uppleva. Bestiga rykande vulkaner? Vandra genom tät, oförstörd djungel och regnskog? Storma ner för några av världens mest spektakulära floder genom hypnotiserande vackra dalgångar och vattenfall i en gummibåt? Ligga på en öde strand? Tja, det finns motsatsen också, inte mindre vackra, bara mer högljudda.

Allt detta finns, det ryms till och med i samma land, ett till ytan ganska litet sådant, men när det gäller djur och naturupplevelser så är det inte många som kan konkurrera med Costa Rica. Namnet betyder den rika kusten, och visst är det rikt, det flödar kanske inte av guld men väl av en naturlig skönhet som kommer att etsa sig fast i ett minne för livet.

Öde stränder? Jo, vi lovar dem finns! Gör som vi på landofhope, vandra från vårt volontärprojekt i Osa peninsula, följ den lilla kustleden ca fem timmar söderut. Innan du har checkat in på Poor mans paradise, den underbara strandlodgen på………så har du passerat fyra-fem separata och otämjda strandremsor där det enda som hörs är de vilda rasande vågorna som är så synonymt med hela stillahavskusten och som surfare från hela världen försöker bemästra.

Nå, det ska väl erkännas att vi inte var helt ensamma under vår vandring, två vildhundar följde oss hela vägen från vårt volontärboende, sov hela natten på terrassen utanför vårt rum, för att sedan följa med oss hela vägen tillbaka igen.

Sånt kan hända i Costa Rica. Bienvenido, Välkommen!

 

Kommentarer inaktiverade.