• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: TREKKERS HOSTEL I KYANJUKI

Anländ under valfri tidpunkt till vår lodge i Kyanjuki. Beundra den fantastiska utsikten över de bördiga och gröndraperade dalväggarna och få en försmak av ditt kommande äventyr. Packa det du ska ha med dig och lämna resten kvar på lodgen. Imorgon inleder vi vår vandring mot toppen av Mount Luigi di Savoia.

 

DAG 2: TREKKERS HOSTEL TILL SINE HUT 2596 m

Vi inleder vår vandring runt nio på morgonen vid Trekkers Hostel i Kyanjuki på 1450 meter. Vandringen går genom ”Tarzan-land”, tät, tät djungel där du har chansen att få en skymt av Chimpanzer, ett otal olika fågelarter samt en flora som fullständigt exploderar längs den smala stigen. Du kommer också att passera ett spektakulärt vattenfall, Enocks fall, strax innan du når Sine hut, en nybyggd lodge som ligger längs bergskammen, insprängt mellan höga de höga träden. Från verandan så har du en fantastisk utsikt över det dånande vattenfallet.

 

 

DAG 3: SINE HUT TILL MUTINDA CAMP 3688 m

Efter frukost så lämnar vi Sine Hut och når snart en vegetation som domineras av bambuträd. Stigningen är relativt tuff och beroende på säsong så kan det vara ganska vått och slirigt på vissa partier, men skogen är väldigt vacker och bjuder en fantastisk atmosfär. Efter 551 höjdmeter så når vi Kalalama Camp (3147 m) där vi passar på att ta en kort vila och en kopp kaffe eller te innan vi fortsätter mot Mutinda Camp. Stigen är väldigt kuperad och vi passerar både några smala vattenströmmar samt ett vattenfall när vi långsamt tar oss upp för dalgången. Floran är enormt spektakulär och variationsrik och när dimman börjar smyga in bland vegetationen så är upplevelsen i det närmaste trolsk. Till slut så når vi Mutinda Camp som ligger belägen bredvid en smal flod som kastar sig ner för ytterligare ett vattenfall. Har du mer energi så finns det möjlighet att ta sig upp till Mutinda lookout (3925 m) med otroliga vyer över stora delar av bergskedjan och Lake George.

DAG 4: MUTINDA CAMP TILL BUGATA CAMP 4062 m

Idag får vi nytta av vår balans! Vi kommer att ta oss från tuva till tuva genom våt myrmark med gigantiska jättelobelior på armlängds avstånd. Vi fortsätter uppför ett brant parti längs Namusangidalen som slutar abrubt med ytterligare ett spektakulärt vattenfall och en fin utsikt över Mutinda Peak. Vi fortsätter ytterligare ett par hundra höjdmeter längs Bamwanjara passet och når till slut Bugata Camp som ligger belägen på en bergsplatå med en magiskt hänförande utsikt över Weissmans Peak, den underliggande bergssjön Kopello, och så längre ner i den enorma gröna dalgången, Lake Africa och Lake Kanganyika. Bugata Camp är en tältlodge med bra faciliteter som bland annat inkluderar solceller, toaletter samt även en dusch om man känner ett behov av att tvätta av sig.

 

 

DAG 5: BUGATA CAMP – WEISMANNS PEAK 4620 m – STELLA PEAK 4626 m -.BUGATA CAMP

Vi inleder vår toppbestigning av Mount Luigi di Savoia med en vandring längs höga lodräta klippor ovanför Bugata Lake. Sedan fortsätter vi runt en bergskam till Kapello Lake där vi vandrar längs sjön och nedanför oss har vi en fin utsikt över ytterligare fyra andra sjöar som breder ut sig längs dalen. Den sista etappen mot toppen är en brant stigning längs solida klippor. Är det snö på klipporna så kommer vi att säkra oss med rep som en ren säkerhetsåtgärd. Efter fyra timmars vandring så kommer du att få din belöning och kunna njuta av en fantastisk utsikt från den kupolformade toppen av Weismann`s Peak. Vyn över bland annat Mount Stanley, Mount Baker och Mount Speke är minst sagt spektakulär! Om viljan och orken finns så fortsätter vi mot bergets högsta punkt, Stella Peak. Toppen ligger 800 meter från Weissmann`s Peak och är en lätt vandring längs den mossbeklädda bergskammen. Därefter återvänder vi till Bugata camp och vilar upp oss efter en krävande men fantastisk upplevelse.

 

DAG 6: BUGATA CAMP TILL KIHARO CAMP 3460 m

Vi vandrar åter neråt mot Lake Bugata och utloppet av Kopello Lake, därefter klättrar vi uppåt i knappt 200 meter där Namusangidalen och Nyamwambadalen möts. Sedan vandrar vi neråt igen till den övre delen av Nyamwambadalen, med en spektakulär vegetation som breder ut sig längs dalgången och höga snöklädda bergstoppar som tornar upp sig ovanför oss. Du kommer med all säkerhet att få syn på bland annat skogsantiloper innan du når Kiharo Camp. På natten så kan du höra det omisskännliga ljudet från klippgrävlingar som bebor de omkringliggande klipporna.

 

DAG 7: KIHARO CAMP TILL BASLÄGRET I KILEMBE 1450 m

Sista vandringsdagen i fantastiska Ruwenzoribergen! Vi vaknar till ljudet av Turacofågeln och andra skönsångande fågelarter innan vi intar en rejäl frukost och återvänder sedan neråt genom hedlanskapet, bambuskogen och den täta vibrerande djungeln. Vi passerar ett flertal vattendrag och vattenfall med en utsökt utsikt över Lake Edward och Queen Elisabeth nationalpark. Åter så fylls lungorna med livsgivande syre, värmen från regnskogen kommer att tina upp och skänka dig nya krafter. Med ett stolt leende över ett unikt äventyr och en upplevelse som du aldrig någonsin kommer att glömma så når du till slut bas-lägret i Kilembe. Här skiljs du, dina guiders och eventuella färdkamraters vägar.

Säg farväl till varandra och fira därefter med en god middag och en bekväm säng på vår lodge.

DAG 8: TREKKERS HOSTEL

Beundra, reflektera över ett storlaget äventyr, och kasta därefter en sista blick på denna magiska bergskedja!

Minns Freshfields ord ”Du kan vara hemtam i Alperna, Himalaya eller Klippiga bergen, men om du inte utforskat Ruwenzori så har du fortfarande något att se fram emot”.

Säg farväl till Ruwenzori, säg farväl till legendariska Månbergen.

 

 

Kommentarer inaktiverade.