• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Månbergen, trädklättrande lejon, Apdalen, Lake Bunyonyi och de mäktiga bergsgorillorna..det bästa av Uganda och Afrika”

Denna fantastiska och fullspäckade rundresa bjuder på det absolut bästa av Ugandas magnifika naturklenoder. Och det är i landets västra delar som de mest gnistrande djur och naturupplevelserna uppenbarar sig!

Dessa elva intensiva och dramatiska dagar kommer att inledas med en en vandring längs Afrikas största bergskedja och en av världens mest exotiska platser, de legendariska och mytomspunna Ruwenzori-bergen..eller månbergen som de också kallas. Det senare namnet uppkom på grund av sin avlägsenhet och för att deras toppar ofta har en benägenhet att vara täckt i en mystisk och beslöjad dimma. Under två dagar så vandrar vi längs en ny och oförstörd led genom regn och bambuskog, med en sagolik flora som på grund av dess kraftiga nederbörd har intagit gigantiska proportioner. Jättelobelior och jättekorsörter är bara några av de spektakulära växterna som frodas här. Vi fortsätter vår vandring i detta sällsamma landskap tills skogen övergår i ett kargare hedlandskap, och där utsikten från vår utkiksplats på ca 3300 meter över bland annat Queen Elisabeth nationalpark och Lake George är fullständigt magnifik!

Resan fortsätter mot just Queen Elisabeth nationalpark, där vi under fyra dagar kommer att få uppleva savannens ståtligaste djurliv, med bland annat elefanter, lejon, flodhästar, antiloper, gaseller och många andra arter som lever här. Vi kommer också att få uppleva djurlivet i Lake George under en hänförande båttur, där du kommer att få se mängder med olika fågelarter, flodhästar och krokodiler.

Efter savannnen så fortsätter vi mot nationalparkens östra del och en vandring i Kyambura, eller ”apdalen” som den också kallas. Det här är ett av Ugandas vackraste naturområde med mängder av primater och andra djurarter i den frodigt grönskande dalsänkan. Kyambura är främst känd för det stora antalet chimpanser som lever här och som vi kommer att få en möjlighet att betrakta på så nära håll som det bara går.

På eftermiddagen så fortsätter vi söderut mot de berömda trädklättrande lejonen i Ishasha. Det finns faktiskt bara två områden av lejongrupper i hela världen med detta udda beteende, ett vid Lake Manyara, Tanzania, och här i Ishasha.

När vi lämnar magiska Queen Elisabeth nationalpark för Bwindi nationalpark så gör vi det med vissheten att vi snart ska få uppleva det som för många är resans absoluta höjdpunkt. Ett möte med ett av djurlivets mest imponerande uppenbarelser..den magnifika och ståtliga bergsgorillan.

Detta vackra och mäktiga djur har levt på marginalen av sin existens under en längre tid, och gör det fortfarande, men de senaste åren så har populationen långsamt ökat.  Men hotet mot arten är fortfarande obehagligt verklig, och det är främst tjuvskyttet som är den största enskilda faktorn för deras fortsatta existens.

I en perfekt värld så hade safaris bara varit ett nöje för oss som vill se vilda djur i deras enda rätta miljö, men i nästan samtliga fall så är det också en förutsättning för arternas fortlevnad. En del av det du betalar går till parktillstånd som i sin tur finansierar parkvakter som skyddar bergsgorillorna.

Ditt möte med en av människan närmsta släktingar och den största levande primaten, är ett minne som du kommer bära med dig resten av ditt liv! Detta är ett ”once in a lifetime” och kanske den mest spektakulära djurupplevelsen som finns på vår planet!

Läs gärna mer om bergsgorillorna på www.wwf.se innan du åker.

Avsluta denna omtumlande och fantastiska resa med tre avslappnande dagar mitt på en liten ö av den hänförande vackra Lake Bunyonyi. Paddla kanot, bada eller bara slappa längs vattnet och reflektera över dina minnen och upplevelser.

Upplev ett magiskt land mitt i hjärtat av Afrika, upplev Afrikas pärla!

Kommentarer inaktiverade.