• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: ANLÄND TILL NEPAL OCH KATHMANDU 1325m

Du anländer till Tribhuvan internationella flygplats. Där blir du hämtad av vår lokala reseledare som kommer att köra dig till ditt 3-stjärniga hotell i Kathmandu. På kvällen kommer du att njuta av en härlig middag och en dansuppvisning på en traditionell nepalesisk restaurang samtidigt som du får träffa din guide under vandringen.

 

DAG 2: SIGHTSEEING I KATHMANDU, 5-6 tim

Idag så kommer du att få uppleva en fascinerande guidad stads-vandring genom Kathmandus slingrande gränder, heliga tempel och buddhistiska helgedomar. Staden är ett myllrande vimmel, men en fröjd för äventyrliga sinnen. Durbar Square, det heliga hindupalatset Pashupati Nath och det berömda aptemplet Swayambhu Nath är några av de berömda sevärdheter som du kommer att besöka. Du kommer också gå igenom ditt kommande äventyr tillsammans med din guide under eftermiddagen. På kvällen laddar du på egen hand inför morgondagen.

 

DAG 3: KATHMANDU TILL NYLAM, 3750 m, 5-6 tim

Efter frukost så lämnar vi Kathmandu för vidare avfärd mot Kodari vid den nepalesiska/tibetanska gränsen och sedan vidare mot Zhangmu. Efter att vi har klarat av alla immigrationsformaliteter så fortsätter vår resa mot Nyalam med Bhote Koshi-floden som vår ständiga följeslagare. Vi färdas genom en djup dalgång med några verkligt spektakulära vattenfall längs bergväggarna. Vi övernattar i Nyalam.

DAG 4: ACKLIMATISERINGSDAG

Med tanke på att vi redan nu befinner oss på 3750 meter så tar vi en tidig acklimatiseringsdag i den lilla staden Nylam. Gör ett besök på det lokala munkklostret eller bara andas in den tunna luften och det lokala gatuvimlet.

 

DAG 5: NYLAM TILL SAGA 4540 m, 5-6 tim

Vi fortsätter vår färd norrut över det mäktiga Lalung La-passet (5150 m) med fantastiska bergsvyer över Langtangbergen, Shishapangma (8012 m) och Gaurishankar (7144 m). Därefter så rullar vi västerut på en något mindre väg innan vi korsar den heliga floden Brahmaputra strax innan vi når Saga. Detta är den sista utposten innan vi nästföljande dag lämnar för verklig vildmark.

 

DAG 6: SAGA TILL LAKE MANASAROVAR 4558 m, 6-7 tim

Vårt äventyr fortsätter över världens högsta platå, genom avlägsna bergsbyar, sandöknar och hisnande slätter med snötäckta toppar som tornar upp sig ovanför våra huvuden. Jakar och får betar i det höglänta och surrealistiska landskapet. Till slut så når vi den safirblåa sötvattensjön, Lake Manasarovar, helig för både hinduister och buddhister. Vi får också en första glimt av den kupolformade toppen på Mount Kailash. Avsluta dagen med ett dopp i det kristallklara vattnet.

 

DAG 7: LAKE MANASAROVAR TILL DARCHEN 4600 m, 2,5 tim

Sven Hedin, vår egen upptäcksresande berömdhet, färdades 1908 över Lake Manasarovar i en hopfällbar segelbåt. En plötslig storm höll på att kosta honom livet, men han överlevde och kunde bekräfta legenden om det heliga berget och sjön för västvärlden. Vi färdas inte i en segelbåt, istället rundar vi sjön i en bil med det heliga berget i vårt ständiga blickfång, innan vi fortsätter mot Darchen där vi kommer inleda vår vandring.

 

DAG 8: DARCHEN TILL DEHARA PUK 4920 m, 5-6 tim

Idag kommer vi att påbörja vår vandring runt Asiens heligaste berg, Mount Kailash! Vi korsar en bred sandöken med stora klippformationer längs leden och böneflaggor som sliter i vinden. Sedan fortsätter vi över en bred bergskam där bergets södra sida uppenbarar sig. Därefter öppnar sig en magnifik ökendal, Lha Chu. Sedan väntar en kort men brant stigning innan dalen öppnar upp sig igen och vi når klostret i Dehara Puk. Övernattning i tält.

 

DAG 9: DEHARA PUK – DOLMA LA 5648 m –  ZUTHAL PUK 6-7

Att vakna till den dramatiska fonden från Mount Kailash`s mörka nordsida tillhör inte vardagen. Idag väntar en tuff men magisk vandring genom ett episkt bergslandskap. Vi passerar över resans högsta punkt, det storslagna Dolma La-passet med hundratals böneflaggor som markerar den för hinduer och buddhister heliga platsen. Här kommer du att ha sällskap av dussintals pilgrimer som stannar för meditation och bön. Leden fortsätter neråt i knappt två timmar innan vi når miraklernas grotta, Zuthal Puk. Ett kloster  uthugget ur bergväggen. Här slår vi läger.

 

DAG 10: ZUTHAL PUK – DARCHEN – SAGA 4540 m, 3-4 tim

Vi följer Dzong Chu-floden en timme innan vi når en smal och vacker kanjon. I horsisonten så kan du skymta sjön Raksas Tal.

Därefter väntar en lätt vandring tillbaka till Darchen som ger dig möjlighet att reflektera över de senaste dagarnas upplevelser.

Vår chaufför väntar på oss vid Darchen för vidare färd mot Saga.

 

DAG 11: SAGA TILL KATHMANDU, 9-10 timmar

Idag så är det dags att säga farväl till Tibet. Ta med dig en sista glimt från dess storslagna natur och fascinerande kultur, uppe på världens högsta platå, under den långa färden tillbaka till Kathmandu.

Vi på landofhope hoppas och tror att din resa ska bli en magisk men också omtumlande upplevelse från en legendarisk och helig plats som få har upplevt.

Övernattning i Kathmandu

DAG 12: TRANSFER FRÅN KATHMANDU FLYGPLATS

Vi säger farväl till Kathmandu och bergen. Transfer tillbaka till flygplatsen ingår givetvis. Vill du stanna kvar i Kathmandu och Nepal för vidare äventyr så får du såklart göra det.

Ta gärna en titt på våra övriga äventyrsresor eller volontärprojekt i detta spännande land.

 

 

Kommentarer inaktiverade.