• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: ANLÄND TILL KATHMANDU OCH NEPAL

Du anländer till Tribhuvan internationella flygplats. Där blir du hämtad av vår lokala reseledare som kommer att köra dig till Kathmandus enda verkligt ekovänliga hotell. Allt är designat för att ha så låg påverkan som möjligt på klimatet och den tegelröda interiören är i en vackert genomgående Newarstil. Hela hotellet är en plastfri zon och istället för plastflaskor så finns det rent vatten på kran som är fritt för gästerna att fylla på i sina egna buteljer. Solpaneler försörjer hotellet som är omringat av en underbar oasliknande trädgård. På kvällen kommer du njuta av en härlig middag samtidigt som du får träffa din guide under vandringen.

DAG 2: GUIDAD STADSVANDRING I KATHMANDU

Idag så kommer du att få uppleva en fascinerande guidad stads-vandring genom Kathmandus slingrande gränder, heliga tempel och buddhistiska helgedomar. Staden är ett myllrande vimmel, men en fröjd för äventyrliga sinnen. På kvällen laddar du på egen hand inför morgondagen.

DAG 3: KATHMANDU TILL POKHARA  827 m, 6 tim

Avfärd runt klockan 07.00 med riktning västerut mot Nepals näst största stad, Pokhara.  Bussresan tar ca 6 tim och vi färdas på slingrande vägar, förbi floder och genom små byar genom den nepalesiska landsbygden. Är vädret hyfsat klart så kommer du att ha en magnifik vy över Annapurnamassivet och en lagom försmak över ditt kommande äventyr. Pokhara är en väldigt vacker stad med sjöar, vattenfall och buddhistiska tempel som fond. Med sina 827 meter över havet så erbjuder den också ett märkbart varmare klimat än Kathmandu.

DAG 4:  POKHARA TILL HILE 1430 m, 3-4 tim

Efter knappt en timmes bilfärd till Naya Pul så inleder vi vår vandring till Hile. Efter bara 20 minuters vandring så når vi den pittoreska lilla byn Birethanti där vi stannar för ett restaurangbesök. Färden fortsätter sedan vidare längs Burungdifloden mot Hiledalen, förbi byn Tikhedhunga innan vi påbörjar en sista tuff stigning mot Hile där vi övernattar

DAG 5: HILE TILL GHOREPANI 2750 m, 5 tim

Vi fortsätter vår vandring genom rhododendron och barrskog som erbjuder lite svalkande skugga. Ghorepani är en populär destination för de som nöjer sig med en lågaltitud och kortare vandring, så räkna med en hel del människor här. Vi passerar förbi Ulleri och den unika Magarkulturen, vandrar vidare genom vacker ek och rhododendronskog tills vi når pittoreska Ghorepani.

DAG 6: GHOREPANI  – POON HILL – TADAPANI 2625 m, 4-5 tim

Vi startar dagen tidigt genom en klättring upp till Poon Hill för att få uppleva en minst sagt spektakulär soluppgång där solen kommer glimma som guld mot de snötäckta topparna. Annapurna 1-4, Dhaulagiri, Tent peak, Thapa peak och Lamjung är bara några av de berg som tornar upp sig allt eftersom solen stiger över horisonten. Därefter återvänder vi till Ghorepani för frukost innan vi fortsätter mot Tadapani. Floran och faunan exploderar här i härligt färgrika kulörer.

DAG 7: TADAPANI TILL CHHOMRONG 2170 m, 6 tim

Vi inleder dagen med en välkommen variation för dina benmuskler då vi tar oss neråt igen. Färden går genom tät barrskog med Modi-floden som följeslagare, förbi Chuile village innan vi når Chhomrong. Byn är ett stort samhälle som domineras av Gurungfolket med många nybyggda lodger och en del affärer. Ovanför så reser sig den södra toppen av Annapurna och Machapuchare eller ”fishtail-peak som är ett av Himalayas allra vackraste berg, som två jättar över husen.

DAG 8: CHOMRONG TILL DOVAN 2580 m, 4 tim

Också dagens vandring erbjuder svårslagen flora och fauna med träd och blomsterslingor av orkideer, fjärilar som fyller luften med ett behagligt lugn tillsammans med ljudet från Modi-floden strömmar. Sista etappen leder neråt igen längs en brant stentrappa in i en bambu och rhododendronskog. Sen leder den lätt uppåt igen innan du når byn Dovan.

DAG 9:DOVAN TILL ANNAPURNA BASLÄGER 4130 m,5 tim

Dagen startar med en gradvis stigning och leder oss snart genom en tjock bambu, ek och rhododendronskog längs med dalväggen, tills vi når Deurali. Tystnaden och ödsligheten här är påtaglig och ge ro i våra västerländska sinnen. Det här är äkta vildmark. Vi inleder tidigt på morgonen och upptäcker snabbt att vegetationen nästan har försvunnit. Lyfter vi blicken så kommer vi att se hur isblocken smälter och bildar smala rännor av smältvatten längs bergväggarna. Leden blir bredare när vi äntrar Annapurnareservatet och är det klart väder så kan du få en fulländad vy över Annapurna som reser sig som ett majestätiskt torn över dalen. Men utsikten är full av andra och lika mäktiga 7000-8000 meter höga bergstoppar i alla väderstreck. Vi övernattar här.

DAG 10:ANNAPURNA BASLÄGER TILL BAMBOO 2310 m,6 tim

Vakna upp till en av de mäktigaste scenerna i hela Himalaya då solen stiger över horisonten och de snöklädda jättarna. Det är en svårslagen upplevelse och en av anledningarna till att många som har fått förmånen att besöka världens mäktigaste bergskedja ofta när en längtan efter att snart få återvända. Efter frukost så påbörjar vi vår vandring neråt mot Bamboo.

DAG 11: BAMBOO TILL JHINU DADA 1760 m, 5 tim

Vi fortsätter vår vandring mot lägre höjder. Belöna dig själv och din möra kropp med ett dopp i de naturligt varma källor som finns 15 minuters från den lilla byn Jhinu Dada där vi kommer övernatta. Dina ben kommer att tacka dig!

DAG 12: JHINU DADA TILL POTHANA 1890 m, 5 tim

Dagens vandring är kuperad och tar oss genom ytterligare en slående vacker rhododendronskog där ett rikt fågelliv fyller den allt mer syrerika luften. Denna sista riktiga vandringsdag bjuder på en passande och imponerande vy över hela Annapurnamassivet.

DAG 13: POTHANA TILL PHEDI OCH POKHARA 6 tim

En lång men ganska lätt vandring ner till Phedi där vi intar vår lunch, sedan väntar vår buss väntar som kommer ta oss tillbaka till den vackra staden Pokhara där vi övernattar på hotell.

DAG 14: POKHARA TILL KATHMANDU 6-7 tim

En scenisk bussresa österut längs Prithvi highway och tillbaka mot huvudstaden.  Ta farväl av dina guider och medresenärer. Upptäck huvudstadens myllrande gator på egen hand eller bara vila upp dig på hotellet. Staden har ett stort utbud av både shopping och restauranger.

DAG 15: TRANSFER TILL FLYGPLATSEN

Transfer tillbaka till flygplatsen ingår. Vill du stanna kvar i Kathmandu och Nepal för vidare äventyr så får du såklart göra det. Ta gärna en titt på våra övriga äventyrsresor eller volontärprojekt i landet.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det under sista dagen (dag 15) beroende på era flygtider eller dag 16 om ni väljer att stanna i huvudstaden en extra dag. Väljer ni det sistnämnda alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

Kommentarer inaktiverade.