• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1-2: KATHMANDU TILL BASANTAPUR

Vi samlas innan avfärd på vårt kontor i Kathmandu på angiven tidpunkt. Här får du en chans att träffa din guide som går igenom programmet med dig och sedan lastar vi in våra väskor innan det bär iväg. Från huvudstaden så väntar en lång nattlig resa genom världens mäktigaste bergskedja och Nepals mest avlägsna och minst besökta områden. Vi intar frukost i Dharan Bazaar innan vi fortsätter mot Basantapur. Under den tre timmar långa färden så har du en fantastisk vy över några av Himalayas snötäckta giganter. Under bussresan så kommer du att få en första säkerhetsgenomgång från våra professionella guider angående forsränningen. Just säkerheten är något vi sätter i första hand och inget vi kompromissar med. Var uppmärksamma och ställ gärna frågor om det är något ni funderar på. Efter 18 timmar så når vi till slut Basantapur, som är startpunkten för vårt äventyr. Här slår vi läger och vilar upp oss inför morgondagen då vi beger oss in i vildmarken.

DAG 3-4: VANDRING TILL DOBAN

Efter en härlig frukost så inleder vi vår två dagar långa vandring genom en vacker och pittoresk dalgång fylld med rhododendron, förbi små bondesamhällen som fortfarande lever och brukar sin jord som de har gjort sedan urminnes tider. Nepals avlägsna östra delar är fortfarande ett sällsynt oexploaterat område dit turismen än idag inte lyckats få fäste. Vi fortsätter upp längs bergskammen, och till slut når vi den heliga sjön Gupha Pokhari, därefter så byter landskapet skepnad och vi träder in i den grönt frodiga Tamurdalen. Om vädret tillåter så kommer du på morgonen när du sticker ut huvudet genom tältduken att mötas av en fantastisk utsikt över bland annat Mount Everest, Mount Kanchenjunga och Mount Makalu. En svårslagen start på dagen! Vandringen som under några tillfällen passerar tretusen meter är en unik kombination av hänförande naturupplevelser och kulturella möten, då vi får en möjlighet att ta del av vardagslivet i några av världens mest avlägsna samhällen. I slutet av varje dag så slår vi läger och njuter av en härlig middag under den stjärnbeströdda himlen. Efter två dagars vandring i detta betagande bergslandskap så når vi till slut Doban som är startpunkten för del två i detta episka äventyr, forsränning på den dånande Tamurfloden!

DAG 5-9: FORSRÄNNING PÅ TAMURFLODEN

Efter frukost så kommer du att bli tilldelad hjälm, flytväst och paddel. Vi inleder med ytterligare en säkerhet och teknikgenomgång innan det är dags att sätta oss i båtarna. Nu väntar hela 120 km med underbar oförglömlig forsränning på en av världens mest avlägsna floder för kommersiell rafting! Och det börjar med en rivstart.. Vi inleder med en serie av klass 4 forsar, och så fortsätter det mer eller mindre i nästa 20 km. De resterande 100 km varierar mellan några av Nepals mest utmanande klass 3 och fyra forsar, med totalt över hundra forsar! Samtidigt så reser sig snötäckta berg från Himalayas östra utlöpare som gigantiska väktare under hela ditt äventyr. Efter några timmars adrenalinstinn forsränning så slår vi läger på någon av strandbankarna längs flodkanten. Efter halva färden så öppnar floden upp sig och underbart vita sandstränder breder ut sig längs vattnet. Att campa bredvid den rytande floden samtidigt som världens mäktigaste bergskedja tornar upp sig i norr är alltid en speciell och surrealistisk upplevelse som många av våra kunder gärna lyfter fram som något alldeles extra efteråt. Att med tröttkörda forsränningsmuskler slå sig ner framför den sprakande brasan och äta middag, samtidigt som det stjärnprydda himlavalvet breder ut sig över den vilda naturen, är något som de flesta aldrig glömmer. Och att efter en god natts sömn, sticka ut huvudet genom tältduken, och se hela den fantastiska omgivningen när solen långsamt reser ovanför bergstopparna, det är allt något speciellt! Dag åtta och nio, när floden gör en sväng österut, är inget annat än forsränning i absolut världsklass! Här kommer du att få stifta bekantskap med bland annat ”Ashram”, ”Double Freak” och ”Bad Below”. Barn från närliggande byar brukar stå vid flodkanten och heja när vi kämpar oss ner för de här underbart utmanande forsarna.

DAG 10: FORSRÄNNING PÅ TAMURFLODEN

Vi fortsätter vår färd ner mot den mer låglänta och grönskande djungeln. Dalen smalnar av och det är en brant men vacker resa längs gröna terassodlingar, tät vegetation och fortsatt ganska tuffa forsa

DAG 11-12: SISTA DAGEN PÅ TAMURFLODEN

Sista dagen på fantastiska Tamurfloden! Vattnet är något lugnare och du får en chans att njuta av det spektakulära djungellandskapet när vi långsamt börjar närma oss den indiska gränsen och staden Chatra som är vår slutdestination. Vi äter middag tillsammans och sedan hoppar vi in i vår buss som tar oss hela vägen tillbaka till Kathmandu igen. I huvudstaden så skiljs du och dina guiders vägar. Säg farväl till varandra, reflektera och låt tankarna sväva tillbaka över ett fantastiskt äventyr i Himalaya och på Tamurfloden, kanske det mest exotiska forsränningsäventyr som finns. Dröm dig tillbaka till elva oförglömliga dagar, innan du långsamt vaggas till sömns av Kathmandus eviga brus och myller.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse som landofhope volontär & äventyrsresor stöttar. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det dagen efter ni har återvänt till Kathmandu. Om ni väljer detta alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

 

Kommentarer inaktiverade.