• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: ANLÄND TILL KATHMANDU OCH NEPAL

Du anländer till Tribhuvan internationella flygplats. Där blir du hämtad av vår lokala reseledare som kommer att köra dig till Kathmandus enda verkligt ekovänliga hotell. Allt är designat för att ha så låg påverkan som möjligt på klimatet och den tegelröda interiören är i en vackert genomgående Newarstil. Hela hotellet är en plastfri zon och istället för plastflaskor så finns det rent vatten på kran som är fritt för gästerna att fylla på i sina egna buteljer. Solpaneler försörjer hotellet som är omringat av en underbar oasliknande trädgård. På kvällen kommer du njuta av en härlig middag samtidigt som du får träffa din guide under vandringen

DAG 2: GUIDAD STADSVANDRING I KATHMANDU

Idag så kommer du att få uppleva en fascinerande guidad stads-vandring genom Kathmandus slingrande gränder, heliga tempel och buddhistiska helgedomar. Staden är ett myllrande vimmel, men en fröjd för äventyrliga sinnen. Durbar Square, det heliga hindupalatset Pashupati Nath och det berömda aptemplet Swayambhu Nath är några av de berömda sevärdheter som du kommer att besöka. Du kommer också gå igenom ditt kommande äventyr tillsammans med din guide under eftermiddagen. På kvällen laddar du på egen hand inför morgondagen.

DAG 3: KATHMANDU TILL SYABRUBESI 1550 m, 7 tim

Avfärd runt klockan 08.00 med riktning norrut genom Kathmandu dalen mot Langtangregionen. Vägen mot Syabrubesi är ett äventyr i sig då den slingrar sig igenom och uppåt längs grönskande och bördiga dalgångar med breda bergväggar som tornar upp sig mot himlen. Vi äter lunch i staden Trishuli Bazar innan vi fortsätter till Dunche för en liten bensträckare. Därifrån så bär det neråt knappt 400 höjdmeter tills vi når Syabrubesi där vi övernattar.

DAG 4:  SYABRUBESI TILL LAMA HOTEL 2380 m, 6 tim

Första vandringsdagen passerar genom tät ek och bambuskog med Langtang Khola river som din ständiga följeslagare. Vi passerar över floden via ett flertal hängbroar. Djurlivet här är rikt med både apor och den sällsynta röda pandan. Leden är kuperad och sista etappen innebär en kraftig stigning innan vi når lama Hotel som är en samling tehyddor utspridda längs dalväggen. Under din vandring så kommer du ha en fantastisk vy över Langtang Lirung som tornar upp sig långt där borta i dalmynningen.

DAG 5: LAMA HOTEL TILL LANGTANG VILLAGE 3430 m,6 tim

Dagens vandring inleds i en mörk, tät ek och rhododendronskog. Sedan följer en kraftig stigning där vi lämnar trädgränsen bakom oss och dalen breder ut sig i en u-formation skapad av en massiv glaciär. Även om bergen inte är av samma monstruösa storlekar som i Everest och Annapurnaregionen så är de minst lika vackra. Till slut så når vi en gigantisk dalgång med bergväggar som sträcker ut sina bredaste vingar. Innan jordbävningen den 25 april 2015 så bredde dalgångens allra största samhälle och navet i hela Langtangregionen, Langtang Village ut sina medeltida byggnader och stenröse längs dalgolvet. Katastrofen som den efterföljande lavinen medförde var i det närmsta monumental. Hela byn begravdes under ett två kilometer långt och trettio meter djupt sten, is och snötäcke. Endast tolv av de ca 450 invånarna överlevde. Ett stort antal turister som befann sig i byn förolyckades också. Nu har en del Langtang-pas återvänt och när landofhope var på besök under hösten 2016 så kunde vi höra hammarslag överallt. Langtang Village är på väg, likt en fågel fenix, att resa sig igen! Men det kommer att ta tid, och varje besökare är en investering för framtiden. Här finns också ett minnesmonument över de som blev kvar, och det är alltid en emotionell upplevelse att vistas här. Du övernattar i en av de nybyggda tehusen.

DAG 6: LANGTANG VILLAGE TILL KYANGJIN GOMPAH 3870 m, 4 tim

Vi fortsätter vår vandring längs den karga men mäktiga dalgången. Stora stenbumlingar ligger utkastade över dalgolvet, som en ständig påminnelse över den gigantiska katastrofen. Vi passerar landets största bönevägg, huggen ur sten utsmyckad med buddhistiska mantran och böneflaggor. Vi fortsätter färden över ytterligare en bro innan vi når Kyangjin Gompah. Byn som ibland liknas vi en gammal westernstad ligger placerad mitt i hjärtat av Himalaya omringad av snötäckta bergstoppar. Också Kyangjin Gompah blev hårt drabbat av jordbävningen och de flesta husen fick stora skador som kommer att ta tid att restaurera på nytt. Nu börjar den tunna luften göra sig påmind och du hr vid klart väder en fin vy över Langtang Lirung och Ganchhenpo. Här kan du bland annat inhandla unika tibetanska konstverk och tyger.

DAG 7: KYANGJIN GOMPAH TILL TSERGO RI 4984 m – KYANGJIN GOMPAH, 8 tim

Idag så väntar den tuffaste vandringen under hela vårt äventyr då vi kommer att bestiga det femtusen meter höga berget Tsergo Ri. Vi börjar tidigt på morgonen ( 04.00) med att ta oss över ett smalt vattendrag, sen bär det brant uppför längs en slingrande bergvägg. Sista etappen går genom ett eroderat klipplandskap skapat av miljontals år av glaciärbildning. Till slut så skymtar du de färgrika böneflaggorna som sliter i vinden högst upp. Utsikten från toppen är minst sagt spektakulär med helt otroliga vyer över hela Langtangmassivet, bland annat Langtang Lirung, Naya Kanga, Dorje Lakpa, Langshisa Ri, Shishapangma och den tibetanska gränsen långt borta i norr. Därefter återvänder vi till Kyangjin Gompah och övernattar i samma tehus som natten dessförinnan.

DAG 8: KYANGJIN GOMPAH TILL RIMCHE 2455 m, 5 tim

Efter gårdagens långa och tuffa vandring så kommer den lätta färden ner mot Rimche att kännas välkommen. Vi tar oss genom karg vildmark till tät grönska med hela Kathmandudalen som breder ut sig långt nedanför oss. Efter några timmars avkopplande vandring så når vi Rimche, en handfull byggnader, strax nedanför Lama Hotel.

DAG 9:RIMCHE TILL SYABRUBENSI, 4-5 tim

Vi återvänder samma rutt som när vi vandrade uppåt genom tät rhododendron och bambuskog, tills vi åter nås av tjutande bilsirener och den jämförelsevis stökiga atmosfären i Syabrubensi. Njut av en sista middag tillsammans med dina färdkamrater och guider.

DAG 10: SYABRUBENSI TILL KATHMANDU, 7-8 tim

Efter frukost så återvänder vi längs samma väg tillbaka till Kathmandu och ditt hotell. Spendera dagen på egen hand och njut av ett fullbordat och emotionellt äventyr i hjärtat av Himalaya.

DAG 11: TRANSFER FRÅN KATHMANDU

Vi säger farväl till Kathmandu och bergen. Transfer tillbaka till flygplatsen ingår givetvis .Vill du stanna kvar i Kathmandu och Nepal för vidare äventyr så får du såklart göra det. Ta gärna en titt på våra övriga äventyrsresor eller volontärprojekt i detta spännande land.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det under sista dagen (dag 11) beroende på era flygtider eller dag 12 om ni väljer att stanna i huvudstaden en extra dag. Väljer ni det sistnämnda alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

 

Kommentarer inaktiverade.