• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”27 mil av dånande vatten, djupa raviner, snötäckta berg och tät vild djungel..det ultimata forsränningsäventyret”

Sun Kosi, eller ”river of gold” som den också kallas, bjuder på Nepals längsta sammanhängande forsränningsäventyr. Floden har sin källa vid Shishapangmas glaciärfyllda sluttningar i södra Tibet, världens fjortonde högsta berg, och slingrar sig sedan vidare söderut genom Himalaya, och fortsätter därefter österut mellan Himalayas södra sluttningar och Mahabraratkedjan innan Nepals låglänta djungel och slättlandskap tar vid.

Vår Färd startar fyra timmar öster om Kathmandu, vid Dolalghat och avslutas i Chatara i östra Nepal, endast några mil från den indiska gränsen.

Detta episka äventyr kommer att under 8 dagar och hela 270 km ta dig genom ett fullständigt magiskt landskap bestående av snötäckta berg, djupa raviner och dalgångar, tät grönskande djungel och forsar som kommer att få dig att kippa efter andan!

Allt handlar om tycke och smak, men många forsränningsentusiaster världen över anser Sun Kosi vara den ultimata raftingupplevelsen, alla kategorier..speciellt mellan september och november då vattnet är perfekt. Det är i alla fall definitivt den mest varierande turen, både när det gäller naturlig skönhet och svårighetsgraden på forsarna.

Längs flodkanten så sträcker breda och oförstörda sandstränder ut sig och det är här vi slår läger för natten. Det är alltid en speciell upplevelse när mörkret långsamt faller och det enda som lyser upp är den stjärnbeströdda himlen, och det enda som hörs är det svaga rogivande bruset från vattnet. Civilisationen kommer kännas som en evighet ifrån!

Själva forsränningen är en adrenalinpumpande resa som domineras av klass fyra forsar men vid några enstaka partier så går det även upp till klass fem och som kommer få ditt hjärta att rusa på det där underbart ljuva sättet där din vardag kommer att blekna bort och försvinna i ett dunkelt töcken. Då är det bara här och nu som gäller! Det kommer även finnas partier med lugnare klass 3 forsar, där du har en möjlighet att njuta och beskåda den fantastiska naturen och omgivningen som du färdas genom.

Det här är ett äventyr som bjuder på en sällsam mix av magiska naturupplevelser, skön avkoppling och underbart härlig forsränningsaction i en avlägsen och unik plats på vår planet!

 

 

Kommentarer inaktiverade.