• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: KATHMANDU TILL DOLALGHAT

Efter en tidig frukost på Northfield Cafe så beger vi oss mot vår buss och avfärd mot Dolalghat. Från Kathmandu så färdas vi knappt fyra timmar österut längs Friendship Highway i en bekväm minibuss till Dolalghat, som är startpunkten för vårt äventyr. Under resan så har du en fantastisk vy över bland annat Himalayas snötäckta giganter. Är det klart väder så har du bland annat möjlighet att skymta Mount Everest långt där borta i öster. Du kommer också att få en första säkerhetsgenomgång under buss-resan från våra kunniga guider. Just säkerheten är något vi sätter i första hand och inget vi kompromissar med. Var uppmärksamma och ställ gärna frågor om det är något ni funderar på. Vi intar lunch vid flodbanken och när vi har blivit tilldelade hjälm, flytväst och paddel så går vi genom säkerhet och teknikinstruktionerna ytterligare en gång innan vi placerar oss i våra gummiflottar. Äntligen dags! Första dagen bjuder på en lugn färd längs klass tre forsar och är en perfekt introduktion där du sakta men säkert börjar känna dig trygg med både paddlingsteknik och guidernas lugna och tydliga instruktioner. Det brukar ta en dag innan alla kommandon sitter men när det väl gör det så kommer du att upptäcka varför det är så många som blir ”bitna” av denna beroendeframkallande sport. Efter ett par timmar så landar vi på en öde strandremsa där vi slår läger för natten. Njut av en underbar middag framför den öppna elden och under den stjärnbeströdda himlen. Övernattning i tält.

DAG 2-4: FORSRÄNNING PÅ SUN KOSIFLODEN

Att vakna upp och sticka ut huvudet genom tältduken och upptäcka vilket fantastiskt landskap man befinner sig i är alltid en speciell upplevelse! Känn den vita sanden mellan tårna, sedan intar vi en härlig frukost innan vi hoppar ner i båtarna igen. Om igår var en lätt uppvärmning så börjar det riktiga äventyret idag! Vi går igenom säkerhetsanvisningarna ytterligare en gång. Du får bland annat lära dig hur du ska agera om du trillar i vattnet, om någon annan trillar i vattnet, hur vi samarbetar för att balansera upp båten när den studsar mot en dalvägg eller klippformation. Instruktionerna är lätta, våra guider är superproffs, nu gäller det bara att jobba som ett team. Nu har vi över 270 km av adrenalinpumpande forsränning med en sagolik omgivning som en evig fond, framför oss. Första dagarna är spektakulära då Sun Kosi slingrar sig genom dalgångar mellan Himalayas södra sluttningar och den vackra Mahabraratkedjan. Det kommer bli en totalupplevelse där du kommer att slitas mellan att vilja snegla uppåt mot den magiska naturen och floden som hela tiden pockar på din uppmärksamhet. När vi efter några timmars rafting är skönt mörbultade så väntar en underbar sandstrand längs en av flodbankarna där du bara kan slappa, sola och njuta av livet.

DAG 5-7: FORSRÄNNING PÅ SUN KOSIFLODEN

Dessa tre dagar kommer kanske att bjuda på de mest ”intressanta” forsarna under hela turen. Framförallt så brukar ett parti, Harkapur 2, bli en liten snackis både innan, då man kan se den från strandkanten från vårt strandläger, och såklart efteråt då vi inser att vi överlevde den! Nej, det är inte så farligt som vi vill påskina men en härligt utmanande fors som kommer få ditt hjärta att slå några extra slag. Några km senare så slingrar sig Dudh Khosi ner från Mount Everest och sammansluter med Sun Kosi och tar med sig vitt skummande vatten som är betydligt kallare än tidigare. Därefter väntar ”djungelkorridoren” , en 7 km lång och spektakulärt grönskande tunnel av tät vegetation med ett flertal vattenfall som kastar sig ut i kaskader från båda sidor av dalgången! Här är floden vild, vacker och helt underbar! Under en av dagarna så kommer vi att låta våra raftingmuskler få vila där vi istället har en chans att upptäcka omgivningen på land. Här har du möjlighet att vandra, sola och bara njuta av den spektakulära och rofyllda atmosfären. På kvällarna samlas vi vid lägerelden och njuter av en härlig middag under stjärnorna.

DAG 8: SISTA DAGEN PÅ SUN KOSI

Den sista dagen så är floden något lugnare och vi flyter långsamt ner för Sun Kosiflodens nedre parti. Passa på och njut av den spektakulära naturen och dess djurliv när vi sakta närmar oss den indiska gränsen. Till slut så når vi Chatara, vår slutdestination efter en magisk upplevelse. För första gången på åtta dagar så är vi tillbaka till åtminstone en antydan av civilisation. Efter vår sista middag till-sammans så skiljs du och dina guiders vägar. Säg farväl till varandra innan vi packar vi ihop vår utrustning och gör oss redo för en lång nattfärd tillbaka till Kathmandu.Reflektera och låt tankarna sväva tillbaka över ett fantastiskt forsränningsäventyr på Sun Kosifloden, ”guldfloden” och åtta oförglömliga dagar, innan du långsamt vaggas till sömns av bilens gungande rörelser när den sakta rör sig mot huvudstaden igen.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse som landofhope volontär & äventyrsresor stöttar. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det dagen efter ni har återvänt till Kathmandu. Om ni väljer detta alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.