• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Drömlika dalgångar, undersköna vattenfall, vilda djur och Nepals mäktigaste flod..Karnali”

Karnali är Nepals mäktigaste flod och inleder sin 1080 km långa och slingriga färd från Tibet och Mount Kailash heliga glaciärsluttningar. Den fortsätter vidare från Nepals nordvästra högplatå ner till Terai, låglandet i söder, och sammansluter till sist med Sardafloden i Indien.

Den bildar ett enormt och livsviktigt dränagesystem där den skär genom bergen i norr och senare för floran och faunan i den fuktiga djungeln längs ner i söder.

Detta episka äventyr kommer att under 10 dagar och 190 km ta dig genom ett av Nepals mest avlägsna, svårtillgängliga men kanske också mest natursköna områden. Det är också den mest klassiska av Nepals alla forsränningsexpeditioner och rankas som en av världens främsta floder bland forsränningsentusiaster.

Turen startar knappt fem mil norr om Bardia nationalpark, där den mindre floden Lahore Khola flyter in i Karnali, dånar därefter genom smala drömlika dalgångar, tät grönskande djungel och med sporadiska bondesamhälle längs strandkanterna där inte mycket har förändrats de senaste århundraden. Undersköna och måleriska vattenfall kastar sig ut i våldsamma kaskader längs de breda dalväggarna.

Djurlivet har här en sällsynt fristad med både leopard, björnar och diverse primater som dess invånare. Även den svårt hotade tigern har synts i området. Fåglar och fjärilar fyller den varma och fuktiga luften. Ett verkligt paradis för naturälskaren!

Längs flodkanten så sträcker breda och oförstörda sandstränder ut sig och det är här vi slår läger för natten. Det är allt en speciell upplevelse när mörkret långsamt faller och det enda som lyser upp är den stjärnbeströdda himlen, och det enda som hörs är det svaga rogivande bruset från vattnet.

Själva forsränningen är en adrenalinpumpande resa som domineras av klass 4-forsar men vid några enstaka partier så går det även upp till klass-fem, och som kommer få ditt hjärta att rusa på det där underbart ljuva sättet där din vardag kommer att blekna bort och försvinna i ett dunkelt töcken. Då är det bara här och nu som gäller! Det kommer även finnas partier med lugnare klass 3- forsar, där du har en möjlighet att njuta och beskåda den fantastiska naturen och omgivningen som du färdas genom.

Det här är ett äventyr som bjuder på en sällsam mix av magiska naturupplevelser, skön avkoppling och underbart härlig forsränningsaction i en avlägsen och unik plats på vår planet!

 

 

Kommentarer inaktiverade.