• Senaste nytt

PRAKTISKT

När kan man åka?

Den bästa tiden för forsränning på Karnalifloden är från mars till slutet av maj och oktober till slutet av december.

Under monsunperioden mellan juni och augusti så är vattenflödet allt för kraftigt för att man ska kunna erbjuda säker forsränning på Karnalifloden.

 

Hur tar jag mig dit?

Du kommer att bli hämtad tidigt på ditt hotell i Kathmandu eller Pokhara, därefter åker vi med en minibuss till den lilla byn Dungeswhar som är startplatsen för vårt äventyr. Du kan också flyga till Nepalgang och därifrån transporteras av en av våra medarbetare som kör dig till Dungeswhar.  Observera att flygresan bekostas på egen hand.

Våra samarbetspartners

Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrots-organisationer och företag som på något sätt bedriver en verk-samhet som förbättrar det samhälle vi och dem verkar i. Tillsammans med en av våra samarbetspartner i Nepal så bedriver vi bland annat ett volontärprojekt i Gurhkaregionen där man som volontär har möjlighet att arbeta och undervisa i en skola och på det sättet bidra till en positiv utveckling. Bokar du en äventyrsresa i Nepal eller Tibet så går 5 % av summan oavkortat till skolan i Gurhka. Läs mer om projektet under våra volontärresor.

Personalen på våra forsränningsäventyr är alla uppväxta med floderna som sina närmsta grannar och känner därför till dessa bättre än någon annan. De är alla professionella och licensierade raftingguider med mångårig erfarenhet av forsränning på Nepals största forsar. De är alla utbildade inom första hjälpen och certifierade i whitewhater rescue technician, WRT. Nepal har ett världsberömt rykte som ett av de mest framträdande länderna när det gäller forsränning och kvaliteten på den personal vi erbjuder håller högsta klass.

Ansvarsfull turism

Att resa är både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär.

En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder. Denna grundregel kan man såklart adaptera även i sin vardag här hemma.

Nedan följer några praktiska tips som man bör tänka på under sitt forsränningsäventyr i Nepal för att resan ska ha så låg verkningsgrad på miljön och dess omgivning som möjligt.

 

  • Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.
  • Du kommer med all säkerhet att få se en hel del vilda och exotiska djur under din vistelse i Nepal. Håll dig på lämpligt avstånd för att inte utsätta dem för stress eller risk för sjukdomar.
  • Koka vatten och häll över på din flaska istället för att köpa plastflaskor längs resan.
  • Behöver du utföra ett större behov, förflytta dig en bit från leden, gräv sedan ner både papper och exkrementer i marken.
  • Ta med dig allt som du för med dig.
  • Kommunicera, integrera och framförallt respektera alla människor och djur som du stöter på under ditt äventyr.
  • Om du åker dit på egen hand, välj din operatör med omsorg. Försäkra dig om att de bidrar med en hållbar ansvarsfull turism som värnar om miljön och dess omgivning.

 

Att tänka på

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av forsränning. Våra guider går noggrant igenom alla säkerhetsföreskrifter och paddlingsteknik innan vi påbörjar vårt äventyr.

Att kunna simma är dock ett krav. Vi rekommenderar också att man har en hyfsad normalfysik, då det emellanåt kan vara ganska krävande paddling under lång tid.

Vi har också en åldersgräns på 14 år.

Tänk på att inte ta med mer än vad du behöver under ditt äventyr. Har du möjlighet att låta övriga saker som du ej behöver på ditt hotell så är vi tacksamma eftersom vi tar med alla resenärers utrustning i en gummibåt till de olika camperna där vi övernattar.

 

Kommentarer inaktiverade.