• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1 & 2: KATHMANDU TILL DUNGESWHAR

Vi samlas på vårt kontor i Kathmandu 06.00 där vi bjuder på kaffe eller te. Därefter så inleder vi vår långa resa västerut. Vi gör ett mellanstopp i den lilla staden Kohalpur där vi sover över natten.   Efter frukost så rullar vi fortsätter vi vår färd över de bördiga kullarna längs Churia, genom Bardia nationalpark och vidare längs Terai-slätten. Även om bussresan är lång så är det en fascinerande upplevelse där du har en möjlighet att få en glimt av Nepals landsbygd och bondesamhälle som inte har påverkats nämnvärt de senaste århundraden från ditt fönster. Du kommer också att få en första säkerhetsgenomgång under bussresan från våra kunniga guider. Just säkerheten är något vi sätter i första hand och inget vi kompromissar med. Var uppmärksamma och ställ gärna frågor om det är något ni funderar på. Det finns även möjlighet att flyga från Kathmandu till Nepalgang. Från Nepalgang så är det därefter en sex timmar lång bussresa  till vår startpunkt vid Dungeswhar. Övernattning på guesthouse i Dungeswhar.

DAG 3: FORSRÄNNING PÅ KARNALIFLODEN

Efter en härlig frukost så beger vi oss mot starten av ett fantastiskt äventyr! En sista säkerhet och teknikgenomgång där du blir tilldelad hjälm, flytväst och paddel innan vi hoppar ner i våra gummiflottar. Första dagen bjuder på lagom utmanande klass 3-forsar där du sakta men säkert börjar känna dig trygg med både paddlingsteknik och guidernas lugna och tydliga instruktioner. Det brukar ta en dag innan alla kommandon sitter men när det väl gör det så kommer du att upptäcka varför det är så många som blir ”bitna” av denna beroendeframkallande sport. Efter ett par timmar så landar vi på en öde strandremsa där vi slår läger för natten. Njut av en underbar middag framför den öppna elden och under den stjärnbeströdda himlen. Övernattning i tält.

DAG 4-8: FORSRÄNNING PÅ KARNALIFLODEN

Om igår var en lätt uppvärmning så börjar det riktiga äventyret idag! Innan vi hoppar ner i vår flotte så går vi igenom säkerhetsanvisningarna ytterligare en gång. Du får bland annat lära dig hur du ska agera om du trillar i vattnet, om någon annan trillar i vattnet, hur vi samarbetar för att balansera upp båten när den studsar mot en dalvägg eller klippformation. Instruktionerna är lätta, våra guider är superproffs, nu gäller det bara att jobba som ett team. De sex dagar som följer är en adrenalinfylld färd genom rytande klass fyra och fem forsar, förbi en magiskt vacker natur med undersköna dalgångar och en omgivande djungel som exploderar i vild otämjd grönska. Det mest utmanande partiet av floden börjar vid det som kallas för ”Guds hus”, det är en sju kilometer lång färd som tar dig igenom en serie av dalgångar och sexton mer eller mindre tuffa klass fyra och fem forsar. Du kommer att älska det!! Och när vi inte sitter i vår raftingflotte och försöker tämja de svårflörtade forsarna så kommer vi att befinna oss på en avlägsen och förmodligen öde sandstrand mitt ute i Nepals vildmark. Under en av dagarna så kommer vi att låta våra raftingmuskler få vila där vi istället har en chans att upptäcka omgivningen på land. Här har du möjlighet att vandra, sola och bara njuta av den spektakulära och rofyllda atmosfären. På kvällarna samlas vi vid lägerelden och njuter av en härlig middag under stjärnorna.

DAG 9: SISTA DAGEN PÅ KARNALI

De sista dagarna så är floden något lugnare och vi flyter långsamt ner för Karnaliflodens nedre parti. Passa på och njut av den spektakulära naturen och dess djurliv. Till slut så når vi Chisopani, en blygsam bosättning med ett fåtal hus och en imponerande bro som spänner över floden. För första gången på åtta dagar så är vi tillbaka till åtminstone en antydan av civilisation. Vi gör ett sista lunchstopp på en av sandbankarna innan vi packar ihop vår utrustning och hoppar in i bussen som tar oss tillbaka till Kathamndu. Reflektera över ett fantastiskt forsränningsäventyr på Karnalifloden, samtidigt som du njuter av de grönklädda kullar och dalgångar som Nepals svårslagna natur erbjuder längs den långa vägen tillbaka till huvudstaden.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse som landofhope volontär & äventyrsresor stöttar. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det dagen efter ni har återvänt till Kathmandu. Om ni väljer detta alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

 

Kommentarer inaktiverade.