• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: ANLÄND TILL KATHMANDU OCH NEPAL

Du anländer till Tribhuvan internationella flygplats. Där blir du hämtad av vår lokala reseledare som kommer att köra dig till Kathmandus enda verkligt ekovänliga hotell. Allt är designat för att ha så låg påverkan som möjligt på klimatet och den tegelröda interiören är i en vackert genomgående Newarstil. Hela hotellet är en plastfri zon och istället för plastflaskor så finns det rent vatten på kran som är fritt för gästerna att fylla på i sina egna buteljer. Solpaneler försörjer hotellet som är omringat av en underbar oasliknande trädgård. På kvällen kommer du njuta av en härlig middag samtidigt som du får träffa din guide under vandringen.

DAG 2: GUIDAD STADSVANDRING I KATHMANDU

Idag så kommer du att få uppleva en fascinerande guidad stads-vandring genom Kathmandus slingrande gränder, heliga tempel och buddhistiska helgedomar. Staden är ett myllrande vimmel, men en fröjd för äventyrliga sinnen. Durbar Square, det heliga hindupalatset Pashupati Nath och det berömda aptemplet Swayambhu Nath är några av de berömda sevärdheter som du kommer att besöka. Du kommer också gå igenom ditt kommande äventyr tillsammans med din guide under eftermiddagen. På kvällen så väntar en middag på en nepalesisk restaurang med en kulturell och lokal dansuppvisning.
Frukost och middag ingår.

DAG 3: KATHMANDU TILL POKHARA, 6-7 tim

Avfärd tidigt på morgonen med riktning västerut mot Nepals näst största stad, Pokhara. Bussresan tar ca 6-7 tim med fina vyer över främst Himalayas västra delar. Upplev staden med bland annat den näckrosformade World Peace Pagoda med en magisk utsikt över Pokharadalen och Himalaya. Promenera längs turiststråken i Lakeside och Damside och stadens viktigaste tempel Bindyabasini Mandir som också bjuder på fina Himalayavyer.
Vi övernattar på Fyrstjärniga Hotel Temple Tree Resort & Spa.
Frukost ingår.

DAG 4: FLYG FRÅN POKHARA TILL JOMSON, VANDRING TILL KAGBENI 2800 m, 5 tim

 

Vi flyger från Pokhara till Mustangs huvudstad, Jomson. Det här är en väldigt fascinerande stad med en spektakulär utsikt Nilgiri, Dhaulagiri, Tukuche och Dhampus peak. Efter frukost så inleder vi vår vandring längs Kali Gandakifloden och redan här så kommer du att uppleva en skärva av den tibetanska atmosfären med platta stenhus som omringar de vitkalkade buddhiststuporna, chörtens. Kagbeni är en grön oas belägen där de båda floderna Kali Gandaki och Jhong Khola möts. Kagbeni är en resa tillbaka till tiden där tätt packade lerhus, mörka gränder, vördnadsbjudande stupor och en stor ockrafärgad klosterbyggnad bjuder resenärerna på en dramatisk upplevelse.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 5: KAGBENI TILL CHELE 3030 M, 6 tim

Vi vandrar längs en led som passerar en bit öster om flodbanken som klättrar över ett antal bergskammar innan den når Tangbe village. Byn är en labyrint av smala gränder längs vitkalkade hus, ängar av bovete, korn och äppleodlingar. Nilgiri peak som dominerar den södra skylinen reser sig längs hela dalgången. Efter en och en halv timme så når vi sedan Chhusang village och vi passerar över floden och fortsätter klättra uppåt mot norr där vi går genom en tunnel skapad efter ett gigantisk klippras. Vi lämnar nu Kali Gandakidalen och påbörjar en tuff men kort stigning tills vi når byn Chele. Det är här som den tibetanska kulturen och atmosfären definitivt tar över.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 6: CHELE TILL SYANGBOCHEN 3800 m, 7 tim

Klättringen fortsätter med en brant stigning genom en karg terräng, förbi en spektakulär och djup dalgång. Sedan fortsätter leden neråt genom en dal till ett antal buddhistiska stupor och vidare till Samar. Annapurnakomplexet som fortfarande domineras av Nilgiri är väl synlig i söder. Vi klättrar upp och över en kam, innan vi åter vandrar neråt in i en gigantisk bergsklyfta och längs dalgolvet fortsätter vi sedan uppåt till 3800. Vi vandrar sedan över ännu ett pass, följer kammen och återvänder neråt tills vi når Syangbochen.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 7: SYANGBOCHEN TILL GHAMI 3520 m, 6 tim

Från Syanbochen så fortsätter leden över ytterligare ett pass, Nyi La, och sedan neråt genom de blåa, gråa och rödfärgade klipporna som dominerar landskapet. Vi tar oss över Tangmar Chufloden längs en stålbro och klättrar sedan förbi vad som kan vara Nepals längsta och mest spektakulära sammanhängande bergvägg. Ännu ett pass över 3600 meter, sedan sänker sig leden långsamt tills vi når Ghami. En by med vitkalkade stenhus gömd under en stor överhängande klippa.  Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 8: GHAMI TILL CHARANG 3560 m, 5 tim

Vi vandrar genom det torraste och ödsligaste partiet av vår vandring. Klippformationerna som omringar oss är surrealistiska och mäktiga. Till slut så når vi Charang med det femvåningar stora rödvita Dzong-klostret som är väl värt ett besök där du bland annat kan skåda en imponerande samling av statyer och Thankas, Tibets säregna målartradition.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 9: CHARANG TILL LO MANTHANG, 3840 m, 5 tim

Vi inleder vår vandring ett hundratal meter neråt, passerar Charang-Chufloden och klättrar sedan brant uppåt längs en stenig led över ett stenröse. När vi nått toppen så har vi en fin utsikt över den muromgärdade staden LO. Efter en kort vandring där vi passerar ett smalt vattendrag så når vi platån där staden är belägen. Lo Manthang är säte för kungen och drottningen av Mustang. Det är en minst sagt surrealistisk upplevelse att vistas i denna sedan 1300-talet orörda och avlägsna medeltidstad längst upp i norra Nepal, på Himalayas baksida. Här finns fyra större tempel, i ett av dem, Champa Lakang eller ”Guds hus”, så finns en stor lerstaty föreställande Buddha. I centrum så ser vi den fyra våningar höga ”Rajas palace”, kungen och drottningens imponerande boning. Förutom den hypnotiska kulturexplosionen så har du även en fantastisk panoramavy över Himalaya. Förutom staden så är den närliggande dalen Tingkhar där bland annat Kungens sommarpalats finns och det nyaste och mest aktiva klostret i hela Mustang, Nangyalklostret.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 10: UPPTÄCK LO MANTHANG

Vi fortsätter vår upptäcksfärd av denna mytologiska stad och plats!

DAG 11: LO MANTHANG TILL DHAMKAR, 3820 m, 5 tim

Vi säger farväl till en mytomspunnen och fullständigt unik plats på jorden, och fortsätter sedan vidare uppåt där vi kan få en sista skymt av den förbjudna staden. Vi inleder en stigning som passerar vår resas högsta punkt, 4070 meter, innan vi åter vandrar neråt genom två dalgångar med ängar och vattendrag. Leden fortsätter neråt förbi ett klippigt parti till Gekar. Klostret i byn är ett av Nepals äldsta. Vi passerar förbi en kam, en kort klättring, och sedan en brant lutning ner till Dhamkar där vi övernattar i ett guesthouse.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 12: DHAMKAR  TILL SYANGBOCHEN, 3800 m, 4 tim 

Vi återvänder neråt med Dhaulagiri Nilgiri som ständiga följeslagare och förbi Rachen gompah, ett kloster som ligger dold i en grottformation. Till slut så når vi åter Syangbochen där vi övernattar.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 13: SYANGBOCHEN TILL CHHUSANG, 2980 m, 3-4 tim

Vi fortsätter längs en brant bergskam med vindarna som piskar våra nu väderbitna kinder, förbi byn Tetang som ligger insprängt mellan två bergväggar, längs Kali Gandakidalen tills vi når Chhusang. Vi övernattar i ett guesthouse. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 14: CHHUSANG TILL JOMSON, 5 tim

Vi fortsätter vår vandring neråt mot Jomson. Vi passerar förbi Jharkot village och besöker Jharkot klostret, Tibetan Herbal Medicine Center, och det medeltida fortet Jharkot som tidigare var ett palats för Mustangs kungligheter. Vår vandring tar oss igenom Kali Gandakidalen och Kagbeni tills vi når Jomson, porten till Mustang. Här firar vi vårt unika äventyr tillsammans med alla guider och resenärer.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 15: FLYG FRÅN JOMSON TILL POKHARA, 20 min

Idag så säger vi farväl till Mustang, det förbjudna kungadömet. Vi på landofhope är övertygade att du har fått uppleva en ganska svårslagen upplevelse på en plats som fortfarande vibrerar av myter, mystik och en unik kultur som ännu lever och andas i i vårt tjugonde århundrade. Vi fortsätter vår upptäcksfärd i den vackra staden Pokhara med de exotiska Phewa, Rupa och Begna sjöarna, vi besöker det vackra klostret som överblickar staden och upplever de mystiska grottorna som finns i omgivningarna.
Frukost ingår.

DAG 16: POKHARA TILL KATHMANDU, 6-7 TIM

Vi återvänder till huvudstaden, längs den sceniska Prithvi highway tills vi åter når denna galna och kaotiska kittel, insprängt mellan Himalaya och de omgivande dalarna. Upplev skymningen när solen glöder mot de röda fasaderna och de snötäckta topparna i fjärran. Vandra längs basarerna i Thamel. Ha tålamod, acceptera det vackra med det skitiga, det fattiga med det storslagna. Andas in, begrunda och reflektera över en magisk resa som snart är till ända.
Frukost ingår.

DAG 17: TRANSFER TILLBAKA TILL FLYGPLATSEN

Säg farväl till Kathmandu och Nepal. Naturligtvis så arrangerar vi transporten tillbaka till flygplatsen.
Frukost ingår.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse som landofhope volontär & äventyrsresor stöttar. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det under sista dagen beroende på era flygtider. Har ni en tidig avgång så kan ni också välja att stanna i huvudstaden en extra dag. Väljer ni det sistnämnda alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

Kommentarer inaktiverade.