• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Landofhope volontär och äventyrsresor tar din yogaupplevelse till nya spirituella höjder! Bokstavligen..”

Nepal Yoga retreaat 1

Blunda nu och tänk dig för en stund att du vaknar varje morgon med att speja ut över några av världens högsta berg, de djupaste dalgångarna, och en vibrerande sherpakultur som hela tiden är närvarande. Tänk dig dessutom att du inleder dessa morgnar med ett två timmar långt och själfullt yogapass som får sinnet att sjunka in i ett berusande och kontemplativt tillstånd tillsammans med jordens mäktigaste titaner som reser sig och sträcker upp sina snödraperade toppar mot skyn.  Efter några timmars vandring bland dessa jättar så avslutar du dessutom med ytterligare en timmes yoga innan du njuter av en välförtjänt middag. Tillsammans med landofhope så får du en unik möjlighet att uppleva både en av planetens allra mest spektakulära omgivningar samtidigt som du varje morgon tar din yogaträning som du utför vid något av Solu Khumbu-dalens otaliga buddhistkloster som smyckar den berömda Everest-leden till nya spirituella höjder. Yogaklasserna leds av Doktor Chintamani Gautam som är en högt ansedd yogaguru och den enda i Nepal som har en doktorsexamen i yoga. Han har praktiserat och undervisat yoga i över femton år, med både Indien och Nepal som bas.

Mount Everest..

Myternas högborg, en plats full av legender, skrönor, otaliga reseskildringar, fulländade succer och ödesdigra katastrofer. Ingen plats på jorden har haft samma magnetiska dragningskraft som världens tak, Sagarmatha i Nepal, Chomolungma i Tibet, i västvärlden mer känd som Mount Everest. Otaliga försök gjordes under 1900-talets första hälft att bestiga berget, men det var inte förrän 1953 då Nya zeeländaren Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay, en nepales och sherpa från den lilla byn Tengboche, (som du för övrigt kommer passera på din färd mot baslägret och Kala Pathar), lyckades ta sig ända upp till den vindpinade toppen.

Vandringen från Lukla, tur och retur, tar tio dagar och för dig igenom juvelen av Nepals ståtliga bergskrona. Solu-Khumbu som området kallas på lokala tungomål, är ett naturparadis som inte har någon motsvarighet. Gröna, frodiga dalar breder ut sitt täcke under de majestätiska isklädda topparna, Dudh Kosi-floden, ryter fram och fortsätter oförtrutet att urholka en av världens djupaste raviner, byar på femtusen meters höjd, som envist trotsar vårt västerländska förnuft, rhododendron som glittrar i vårskrud, och såklart det legendariska sherpafolket, som skurna för detta  landskap, hårt arbetande, men med  buddhistisk fromhet.

Du kommer inte att vara ensam, folk vallfärdar hit, men det blir garanterat ett äventyr där du med en drömsk blick och ett leende på läpparna kommer att kunna utropa ett ”jag har varit där”, Mount Everest..

Så sluta drömma och häng med på en oförglömlig yoga och vandringsresa till världens tak. Sannerligen en ”Once in a lifetime”

 

Kommentarer inaktiverade.